Yandex Metrica

Sitede Ara

İşgalden kurtarılan Hocalı'da yeni dönem: Azerbaycanlı aileler geri dönüyor

Azerbaycan'ın 30 yıllık işgalden kurtardığı Hocalı'ya 20 aile geri döndü. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, eşi Mihriban Aliyeva ile katıldığı törende kente taşınan ilk sakinlerle bir araya geldi.

Dünya

29.05.2024, 02:03

Azerbaycan'daki en kanlı katliamlardan birinin yaşandığı Hocalı'da 30 yıllık Ermeni işgalinin ardından geri dönüşler başladı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "büyük dönüş" adı altında Ermeni işgalinden kurtarılan bölgelere aileleri yerleştirme projesi başlatmıştı. Bu proje kapsamında 20 aile Hocalı'ya geri döndü. 

Türkiye'nin BRICS adımı ABD'yi rahatsız etti: ABD basınında dikkat çeken haber: Ankara'nın NATO'daki rolü inceleme altında Türkiye'nin BRICS adımı ABD'yi rahatsız etti: ABD basınında dikkat çeken... Haberi Görüntüle

ALİYEV ANAHTARLARI TESLİM ETTİ

Eşi Mihriban Aliyeva ile devlet tarafından yapılan ilk konut sitesinin açılışına katılan İlham Aliyev, Hocalı sakinlerini ata yurtlarına döndükleri için kutladı. 

Aliyev şu ifadeleri kullandı:

"Askerlerimizin kahramanlığı ve fedakarlığı sayesinde buradayız. Onlar düşmana öyle ezici bir darbe indirdi ki, Ermenistan'ın hiçbir zaman Azerbaycan'a karşı herhangi bir askeri provokasyona kalkışmayacağına eminim. Fakat Ermenistan'daki intikamcı eğilimleri ve bize karşı yeniden toprak iddialarında bulunulma girişimlerini takip ediyoruz. Bu yüzden her an hazır olmamız gerekiyor. Elbette öncelikle ordumuzu güçlendirmemiz gerekiyor, bunu da yapıyoruz. Azerbaycan halkı, bu gibi feci olayların bir daha halkımızın başına gelmeyeceğinden emin olsun."

Daha sonra Aliyev ve eşi, Aliyeva, daire sahiplerine anahtarlarını teslim erti ve onlarla sohbet etti. 

Siyonistler emretti, Fransa yerine getirdi: Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, İsrail tarafından susturulmaya çalışıyor Siyonistler emretti, Fransa yerine getirdi: Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, İsrail... Haberi Görüntüle

HOCALI KATLİAMI

26 Şubat 1992'de Ermeni güçler, Hocalı'da 613 Azerbaycanlıyı şehit etmişti. Azerbaycan ordusu, Hocalı'yı 19 Eylül 2023'te başlatılan antiterör operasyonuyla geri almıştı.

Habere Tepki Ver

6

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading