İsimler farklı zihniyet aynı! Trump'ın başkan yardımcısı adayı İsrail fanatiği çıktı! Kiev yardımını kesip Tel Aviv'e akıtacak

ABD Başkanlık seçimlerinde artık son düzlüğe doğru girilirken, Cumhuriyetçi Partiden başkanlık için yarışan eski ABD Başkanı Donald Trump, başkan yardımcısı adayının Cumhuriyetçi Ohio Senatörü James David Vance olduğunu duyurdu. Fanatik bir İsrail taraftarı olan Vance, Ukrayna'ya gönderilen yardımları kesip İsrail'e gönderilmesi gerektiğini savunuyor.  

Dünya

16.07.2024, 12:14

Başkan yardımcısı adayı kendi sosyal medya ağı olan Truth'dan duyuran Donald Trump, bu görev için Cumhuriyetçi Ohio Senatörü James David Vance'ın en uygun kişi olduğunu ifade etti. Trump ayrıca başkan yardımcısı adayının çok başarılı bir kariyeri olduğunu kaydetti.

Trump'a yönelik suikasttın sorumlusu olarak Biden'ı gösteren Vance, Biden'ın kampanyası Trump'ı otoriter bir faşist olarak gösterdi. Bu retorik Trump'a suikast girişimine yol açtı." ifadelerini kullanmıştı. Bu sözlerden sonra, ABD basınında Ohio'lu senatörün başkan yardımcısı olmaması gerektiği yorumlarını beraberinde getirmişti.

200 yıllık şişenin içinden zaman kapsülü formülü çıktı! Büyülü bir an 200 yıllık şişenin içinden zaman kapsülü formülü çıktı! Büyülü bir... Haberi Görüntüle

"UKRAYNA'YA RUSYA'YA TOPRAK VERMELİ"

"Irak'a ülkemi gururla temsil etmek için gittim ama gittiğimde bana yalan söylendiğini gördüm." ifadeleriyle ABD'nin Irak Savaşı sırasında yürüttüğü politikayı eleştiren Vance, ABD Başkanı Biden'ın Ukrayna politikasına da karşı çıkıyor. 

Öte yandan Ukrayna'nın savaşta başarılı olmak için yeterli asker ve teçhizata sahip olmadığını belirten Vance, Biden yönetiminin de "net bir planı" olmadığını savunuyor.

Ukrayna'nın günün sonunda Rusya'ya bazı topraklarını bırakmak zorunda kalacağını ve bu savaşı bitirmemiz gerektiğini kabullenmek ABD'nin çıkarına olacaktır diyen Vance, "Doğu Avrupa'da yüz binlerce masum sivilin yaşamını yitirdiğini ve büyük insani trajediyi düşündüğümüzde, buradaki ölümleri bitirmek hem bizim hem de onların çıkarına olacaktır." ifadelerini kullanmıştı.

İsrail bir gazeteciyi daha katletti İsrail bir gazeteciyi daha katletti Haberi Görüntüle

KIEV'DEN KESECEK TEL AVIV'E YAĞDIRACAK

Ukrayna savaşındaki tutumunun tam aksine İsrail'de soykırım isteyen Vance,  Biden yönetimini "esirlerin serbest bırakılmasını" sağlayamadığı için eleştirerek, İsrail'in "işi bitirmesine" imkan tanınması gerektiğini ifade etmişti.

ABD üniversitelerinde düzenlenen Filistin'e destek gösterilerine de tepkili olan Vance, "Neyi savunduğunuz umrumda değil. Kamu alanlarımızı çöplüğe çeviremezsiniz. Kamplardan kurtulun. Yasaları uygulayın." diyerek karşı çıkmıştı. İsrail yanlısı tutumuyla ön plana çıkan Vance, ABD'nin İsrail'e gerekli desteği sağlaması gerektiğini savunuyor.

Habere Tepki Ver

1

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading