Yandex Metrica

İskoçya'dan İsrail kararı: Gazze'deki barış görüşmeleri şart koşuldu

İskoçya'dan İsrail kararı: Gazze'deki barış görüşmeleri şart koşuldu

İskoçya hükümeti, Birleşik Krallık'taki İsrailli üst düzey diplomatlarla teması durdurdu. Birleşik Krallık'ın parçası olan İskoçya'daki hükümetin Dış İlişkiler Sekreteri Angus Robertson, Gazze'deki barış görüşmelerinde gerçek bir ilerleme sağlanana kadar İsrail hükümeti ile ilişkilerin normalleşmesini desteklemediklerini söyledi.

Dünya

19.08.2024, 22:36

İskoçya'dan çok önemli bir İsrail adımı geldi. İskoçya'daki hükümetin Dış İlişkiler Sekreteri Angus Robertson, tepki çeken İsrail'in Londra Büyükelçiliği Yardımcısı Daniela Grudsky ile görüşmesinin ardından yazılı bir açıklama yaptı. Robertson, İsrailli diplomatla karşı tarafın isteği üzerine görüştüğünü ve İskoç hükümetinin Gaze'de derhal ateşkes sağlanması konusundan bir adım geri atmadığını bildirdi. Kendilerinin Gazze'deki İsrail vahşetini kesin ve net bir dille kınamaktan vazgeçmeyeceğini vurgulayan Robertson, toplantının birçok kişi tarafından İsrail ve İskoç hükümetleri arasındaki ilişkilerin normalleşmesi olarak algılandığını belirtti. 

Robertson sözlerini şöyle sürdürdü:

"Barış yönünde gerçek ilerleme kaydedilene, insani yardıma engelsiz erişim sağlanana ve İsrail soykırım ve savaş suçlarının soruşturulmasına ilişkin uluslararası yükümlülükleri konusunda tam işbirliği yapana kadar bu tutumumuz devam edecektir. İskoç hükümeti bu dönemde İsrail hükümeti ile ilişkilerin normalleşmesini desteklememektedir. İskoç hükümeti Gazze'de derhal ateşkes sağlanmasını, tüm rehinelerin serbest bırakılmasını, İsrail'e İngiltere tarafından silah gönderilmesine son verilmesini ve iki devletli çözüm çerçevesinde egemen Filistin devletinin tanınmasını desteklediğini ifade etmekten asla geri durmayacaktır."

İşgalci İsrail ordusu vahşette sınır tanımıyor: İnsani bölgeye hayat veren hattı yıktı İşgalci İsrail ordusu vahşette sınır tanımıyor: İnsani bölgeye hayat veren... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ SOYKIRIMI

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gaze'de 40 bine yakın Filistinli sivili katletti. Katledilen Filistinlilerin 26 binden fazlasını kadın ve çocuklar oluşturuyor. Ayrıca enkaz altında kalan ve ulaşılamayan binlerce cesedin olduğu tahmin ediliyor. Bölgede 91 bini aşkın yaralı sağlık hizmetlerinden mahrum bir biçimde yaşama tutunmaya çalışıyor. Güvenli yer arayışında olan Filistinlilerin 1,9 milyondan fazlası zorla göç ettirilmiş durumda. 

İsrail, 25 Mart'ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde alınan ateşkes kararına uymuyor. Bu karara rağmen saldırılarına devam eden işgal güçlerine şimdiye kadar herhangi bir yaptırım uygulanmış değil. Uluslararası toplum, sivil ölümleri artıracak Refah saldırısıyla ilgili İsrail ordusuna uyarıda bulunuyor. İsrail, bir süredir sivillerin son sığınağı olan Refah'a saldırmak için hazırlık yapıyor. Şu an Refah'a 1,5 milyondan fazla Filistinli sığınmış durumda. İsrail makamlarına göre   Gazze Şeridi'nde bazıları hayatta, bazıları ölü 125 İsrailli esir bulunuyor. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in   Gazze'ye saldırılarında öldürülen İsrailli esirlerin sayısının 70'i geçtiğini duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading