Yandex Metrica

İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan dünyaya Gazze çağrısı: 'Acil önlemler alınmalı'

İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan dünyaya Gazze çağrısı: 'Acil önlemler alınmalı'

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) uluslarararası topluma çağrıda bulunarak soykırımcı İsrail'in Gazze Şeridi'nde aylardır gerçekleştirdiği saldırıları durdurmak için "acil" önlemler alınmasını istedi. 

Dünya

26.06.2024, 01:22

İslam İşbirliği Teşkilatı, soykırımcı İsrail'in katliamlarını sürdürdüğü Gazze Şeridi için dünyaya acil harekete geçilme çağrısında bulundu. 

Fas'ın Marakeş kentinde Türkiye'nin de katıldığı İslam İşbirliği Teşkilatı Ombudsmanlar Birliği (İİTOB) Gazze konulu 11'inci Yönetim Kurulu Toplantısı'nın ardından "Marakeş Bildirisi" yayımlandı.

Biden’dan Trump düellosu sonrası ilk açıklama: 'Diktatörlere karşı duracağız' Biden’dan Trump düellosu sonrası ilk açıklama: 'Diktatörlere karşı duracağız' Haberi Görüntüle

İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI ACIMASIZ VE KORKUNÇ EYLEMLERİ KINADI

Bildiride, İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkı aleyhinde işlediği, uluslararası insan hakları yasalarının ve sözleşmelerinin ihlali anlamına gelen acımasız ve korkunç eylemler kınandı.

Soykırımcı İsrail'de 'taktiksel ateşkes' krizi! Ordu ile Netanyahu ters düştü: 'Benimle koordine edilmedi, kabul edilemez' Soykırımcı İsrail'de 'taktiksel ateşkes' krizi! Ordu ile Netanyahu ters düştü:... Haberi Görüntüle

İİT'TEN, GAZZE İÇİN ACİL VE KARARLI ADIMLAR ATILMASI ÇAĞRISI

İİT'ye üye devletlerin yanı sıra küresel kuruluşlar da dahil tüm uluslararası topluma, "İsrail'in insanlık dışı faaliyetlerini durdurması ve Filistinlilere yönelik eylemlerinde uluslararası yasa ve normlara uyması için acil ve kararlı adımlar atılması" çağrısında bulunuldu.

Filistinlilerin, İsrail'in süregelen saldırıları ve sistematik şekilde gerçekleştirdiği hak ihlalleri karşısındaki kararlılıklarına işaret edilen bildiride, İİT'in Gazze'deki Filistinlilere yönelik değişmez destekledikleri ifade edildi.

Bildiride, devam etmekte olan soykırımın yerle bir ettiği toplulukların ve yapıların yeniden inşası için sarf edilen çabalar da dahil Gazze'ye kapsamlı insani yardım çağrısında bulunuldu.

İİT ayrıca tüm uluslararası kurum ve kuruluşlarını, Gazze'deki insan hakları ihlallerinin takip edilmesi, rapor hazırlanması ve bu menfur eylemlerin sorumlularının soruşturulması çerçevesindeki çabalarını yoğunlaştırmaya çağırdı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading