İspanya Dışişleri Bakanı Albares'ten çarpıcı açıklama: Topyekün bir savaşın eşiğindeyiz

İspanya Dışişleri Bakanı Albares'ten çarpıcı açıklama: Topyekün bir savaşın eşiğindeyiz

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, İsrail-Hamas çatışmasının tırmanışıyla bölgesel bir savaş tehlikesine işaret etti ve acil ateşkes çağrısında bulundu.

Dünya

02.10.2024, 22:05

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, İsrail ile Hamas arasında bir yıl önce başlayan çatışmaların beklenmedik şekilde hızla tırmanarak, bölgesel bir savaşın eşiğine geldiğini belirtti. Onda Cero radyosuna yaptığı açıklamada Albares, "Şu an topyekün bir bölgesel savaşın başlangıcında değilsek de, eşiğindeyiz. Bu durum, ne pahasına olursa olsun önlenmelidir." dedi.

Albares, İspanya’nın 7 Ekim 2023'ten bu yana Orta Doğu'da artan gerilimi hafifletmek için ateşkes çağrısında bulunduğunu vurguladı. Dışişleri Bakanı, İspanya'nın bölgedeki dış politikasını, İsrail’in barış ve güvenlik içinde yaşamasının sağlanması, Gazze'deki sivil ölümlerine karşı durulması ve Lübnan’a yönelik saldırılara tolerans gösterilmemesi üzerine kurduğunu ifade etti.

Batı dünyası ikiyüzlülüğe devam ediyor! İran'ın İsrail'e yönelik füze saldırısını kınamak için sıraya girdiler Batı dünyası ikiyüzlülüğe devam ediyor! İran'ın İsrail'e yönelik füze saldırısını... Haberi Görüntüle

"SAVAŞIN KURALLARI AŞILDI"

Bakan Albares, bölgedeki savaşın kurallarının ihlal edildiğini belirterek, Hamas ve Hizbullah gibi grupların yanı sıra İsrail ve İran’ın da saldırılarını kınadıklarını dile getirdi. İspanya'nın tüm taraflardan itidal ve sorumluluk beklediklerini vurguladı.

TRT ekibine saldırı! İsrailli bir provokatör yayını sabote etmeye çalıştı: Önce muhabire sonra kameramana tehditler savurdu TRT ekibine saldırı! İsrailli bir provokatör yayını sabote etmeye çalıştı:... Haberi Görüntüle

İSRAİL VATANDAŞLARININ LÜBNAN'DAN TAHLİYESİ

İspanya Savunma Bakanı Margarita Robles ise Antena 3 kanalına verdiği demeçte, Lübnan'dan ayrılmak isteyen 350 İspanyol vatandaşının tahliyesi için 2 askeri uçağın hazırlandığını duyurdu. Robles, İspanyol hükümetinin bu tür acil durumlarda vatandaşlarını yalnız bırakmadığını belirterek, Afganistan, Nijer ve Sudan'daki tahliye operasyonlarına atıfta bulundu.

Robles, Lübnan'daki durumun takip edildiğini ve tahliye hazırlıklarının tamamlandığını vurgulayarak, "İspanyol uçakları hazır. Her an harekete geçmeye hazırız." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading