İspanya'dan İsrail'e karşı yeni adım: İşgalcilere silah taşıyan geminin limanlarda durma talebi reddedildi

İspanya'dan İsrail'e karşı yeni adım: İşgalcilere silah taşıyan geminin limanlarda durma talebi reddedildi

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına itiraz eden ülkelerden biri olan ispanya'da hükümet, İsrail'e silah taşıyan geminin İspanyol limanlarında durmasına engel oldu. Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, "Bunu ilk defa yapıyoruz, çünkü ilk defa İsrail'e silah taşıyan bir geminin İspanya limanına uğramak istediğini tespit ediyoruz." dedi.

Dünya

20.05.2024, 19:38

İspanya'daki azınlık sol koalisyon hükümeti, 21 Mayıs'ta bir İspanyol limanına ikmal için yanaşma talebinde bulunan İsrail'e silah ve patlayıcı malzeme taşıyan "Marianne Danica" adlı Danimarka uyruklu ticari yük gemisinin bu talebini reddetti. 

2.790 km uzaktan kan dökmeye geldiler! Kim'in askerleri savaşa hızlı başladı: İşte ilk görüntüler... 2.790 km uzaktan kan dökmeye geldiler! Kim'in askerleri savaşa hızlı... Haberi Görüntüle

"BUNU İLK DEFA YAPIYORUZ"

Belçika'nın başkenti Brüksel'de bulunan Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, gazetecilerin konuya ilişkin sorusu üzerine "Bunu ilk defa yapıyoruz, çünkü ilk defa İsrail'e silah taşıyan bir geminin İspanya limanına uğramak istediğini tespit ediyoruz. Politikamız, İsrail'e gönderilecek savaş malzemeleri için yeni ihracat lisansları vermek değildir. Bu yüzden, geminin ikmal için durmasına izin verilmemesi bu politikamızla tutarlı ve aynı çizgidedir." dedi.

Ayrıca İspanya'nın güneyindeki Cartagena limanı açıklarına gelen "Borkum" adlı geminin de İsrail'e gönderilmek üzere silah taşıdığı yönündeki iddialar bazı sivil toplum örgütlerini harekete geçirdi. Söz konusu gemide Gazze'de kullanılmak üzere 12 ton roket, 1,5 ton patlayıcı ve 740 kilogram diğer askeri malzemelerin bulunduğu öne sürüldü. Gemi bir süre limana yaklaştırılmadı ve açıkta bekletildi. Bu sırada koalisyon hükümetinin küçük ortağı Sumar ittifakı ve muhalefetteki Podemos partisi geminin yükünün araştırılması için savcılığa başvurdu. Hükümet kaynaklarından İspanyol basınına yapılan açıklamalarda ise geminin son varış noktasının İsrail değil Çekya olduğu belirtildi.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading