Yandex Metrica

Sitede Ara

İspanya'nın talip olduğu Hürjet Arap ülkesinde! Piramitlerin üzerinde uçacak! Tüm dünya gözünü Türk jetine çevirdi

İspanya'nın talip olduğu Hürjet Arap ülkesinde! Piramitlerin üzerinde uçacak! Tüm dünya gözünü Türk jetine çevirdi

Türk Savunma Sanayii ürünlerinin dünya pazarındaki gezintisi son sürat devam ediyor. Son olarak daha önce İspanyolların ilgisini çeken Hürjet şimdi de Arap pazarına iniyor. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen turbofan motorlu, ileri seviye jet eğitimi ve yakın hava desteği uçağı olan HÜRJET'e Arap coğrafyasından dev sipariş bekleniyor.

Dünya

02.09.2024, 22:59

Türk savunma sanayisinin yüz akı olan HÜRJET, Arap yarımadasını kendisine hayran bırakacak. Geçtiğimiz haftalarda İspanya'nın Türkiye'den satın alacağına dair haberlerin çıktığı Hürjet, Mısır'a iniş yaptı. 

Mısır Uluslararası Havacılık Fuarı'nda boy gösterecek olan Türkiye'nin jet uçağı HÜRJET, Mısır'a ulaştı. 

İsrail'in şehit ettiği Ayşenur Ezgi Eygi'nin öldürülmesindeki kurşun detayı ortaya çıktı İsrail'in şehit ettiği Ayşenur Ezgi Eygi'nin öldürülmesindeki kurşun detayı ortaya... Haberi Görüntüle

AKDENİZ'İ AŞTI MISIR'A İNDİ

Türk Havacılık Uzay Sanayii'nden (TUSAŞ) yapılan açıklamaya göre, 3-5 Eylül tarihlerinde Uluslararası El Alamein Havaalanı'nda ilk kez düzenlenecek Mısır Uluslararası Havacılık Fuarı için Ankara'dan kalkan HÜRJET, Akdeniz'i aşarak Mısır'a indi

Ankara'da bulunan Akıncı üssünden kalkan HÜRJET, Mısır'a intikali öncesinde Antalya'ya ulaştı. Yakıt ikmalinin ve uçuş öncesi son kontrollerin tamamlanmasının ardından bir kez daha havalanan HÜRJET, Akdeniz'i geçerek 1 saat 15 dakikalık yolculuğun ardından Mısır'ın İskenderiye şehri yakınlarında bulunan Uluslararası EL Alemein Havaalanı'na iniş gerçekleştirdi. 

Köprü dibinde dehşet! Ekipler teyakkuzda! Bir haftada 3 insan kemiği bulundu! Köprü dibinde dehşet! Ekipler teyakkuzda! Bir haftada 3 insan kemiği... Haberi Görüntüle

PİRAMİTLERİN ÜZERİNDE UÇACAK

3-5 Eylül tarihlerinde Afrika'nın en önemli savunma ve havacılık fuarı olan Mısır Uluslararası Havacılık Fuarı'nda boy göstererek gösteri uçuşu yapacak olan HÜRJET'in Mısır'ın simgelerinden biri olan piramitlerin üzerinden de bir uçuş gerçekleştirmesi bekleniyor.

HÜRJET gerçekleştirdiği son uçuş testlerinde 45 bin feet irtifaya yükselerek kendi kabiliyetlerini geliştirdi. Uçak, yüksek irtifada hız testlerinde 0.9 mach hıza ulaştı. İlk uçuşunu gerçekleştirdiği tarihten itibaren uçak, 100'ün üzerinde sorti yaptı, havada kalış süresi ise 120 saatlere ulaştı.

Habere Tepki Ver

5

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading