Yandex Metrica

Sitede Ara

İspanyol adalarında İngiliz turist öfkesi: Yerli halk kapıyı gösterdi: Evine dön yabancı

İspanyol adalarında İngiliz turist öfkesi: Yerli halk kapıyı gösterdi: Evine dön yabancı

Paskalya tatili için Tenerife'ye gelen İngiliz tatilciler, turist karşıtı grafitilerle karşılandı ve yerel halktan gergin bir karşılama geldi. Kanarya Adaları'nda yaşayan vatandaşlar savaş ilan ederek, yalnızca 'ucuz bira içen, güneşte yatan ve düşük kaliteli yiyecekler yiyen' İngiliz turistlerden 'bıktıklarını' ifade etti.  

Dünya

16.05.2024, 17:37

İspanya'nın tatil bölgelerinde yaşayan yerli halk sezonluk tatilci akınıyla birlikte gelen gürültü ve çöp kirliliğinden bıktıklarını, kira maliyetlerini ve yaşam masraflarını artırdığını belirtti.

Paskalya'daki ilk büyük kaçamak sırasında İngiliz medyasına konuşan İspanyol tatil adası sakinleri, turizm vergisi ve daha sıkı kontrollerin yanı sıra sektörde bir moratoryum çağrısında bulunurken 'artık yeter' dedi.

Cehennem gibi: Çatışmadan kaçanı akrep-yılan sokuyor! Sel baskınından kurtulanlar açlıktan ölüyor Cehennem gibi: Çatışmadan kaçanı akrep-yılan sokuyor! Sel baskınından kurtulanlar açlıktan... Haberi Görüntüle

EVİNE DÖN TURİST

Bu, son birkaç gün içinde tatil köylerinin yakınında 'Evine dön turist' ve 'Guiri çok fazla' yazan mesajlarla birlikte yeni bir turizm karşıtı grafiti dalgasının ortaya çıkmasıyla ortaya çıktı. 

Guiri, yabancı anlamına gelen İspanyolca argo bir kelimedir ve sıklıkla Kuzey Avrupalı ​​veya Amerikalı ziyaretçileri ve gurbetçileri tanımlamak için olumsuz bir şekilde kullanılır.

Putin Türkiye'ye gelecek mi? Kremlin'den kritik açıklama geldi Putin Türkiye'ye gelecek mi? Kremlin'den kritik açıklama geldi Haberi Görüntüle

"MAAŞINI ÖDÜYORUZ"

İspanya'da yerli halk tarafından turistleri hedef alan yazılarda, "Yerliler taşınmaya zorlanıyor ve bundan siz sorumlusunuz... dijital göçebeler burada hoş karşılanmıyorsunuz." ifadeleri kullanıldı. Ancak İngilizler, sloganlardan birinin yanına İngilizce bir mesaj karalayarak direniyor: 'S...tr git, maaşını ödüyoruz!'

Lübnan'da patlatılan çağrı cihazları mercek altında! 3 ayrı model 2 farklı ülkeden tedarik edildi Lübnan'da patlatılan çağrı cihazları mercek altında! 3 ayrı model 2... Haberi Görüntüle

HALK PROTESTOYA HAZIRLANIYOR

Turizme yönelik kısıtlama çağrılarına giderek daha fazla insan katıldıkça adada gerilim artıyor. Bu hafta Salı günü Santa Cruz'da 'Salvar La Tejida' (La Teijda'yı Kurtarın) adlı bir protesto planlanıyor.

Kampanyacılar, pankart ve pankartlarla yürüyüş yapmadan önce taleplerini açıklayan bir basın toplantısı düzenleyecek.

Bu ayın sonlarına doğru, 20 Nisan'da yine başkentte bir dizi çevresel ve sosyal grup tarafından ikinci büyük bir protesto planlanıyor. Etkinliğin posterinde Kanarya Adaları'nın 'bir sınırı olduğu' ve protestocuların 'doğal alanların korunması, turist moratoryumu ve yabancıların mülk satın almasına yönelik daha sıkı düzenlemeler' için yürüyecekleri belirtiliyor.

İsrail, çağrı cihazları için paravan şirketler kurmuş! Hasan Nasrallah'ın emri etkili oldu İsrail, çağrı cihazları için paravan şirketler kurmuş! Hasan Nasrallah'ın emri... Haberi Görüntüle

ADAYI TÜKETEN BİR KANSER GİBİ

Yerel halk arasındaki temel sıkıntı, ev sahiplerinin Airbnb'leri ve turist kiralamalarını satın almaya devam etmesi, arzın azalması ve fiyatların yükselmesi nedeniyle ev kiralama ve satın alma maliyetlerinin artması.

36 yaşındaki teknoloji çalışanı Ivan Cerdeña Molina, yerel koruma grubu ATAN'daki (Asociación Tinerfeña de Amigos de la Naturaleza) görevinin bir parçası olarak bu ay protestonun düzenlenmesine yardımcı oluyor.

Konu hakkında açıklama yapan Molina, "Bu bir kriz, acilen bazı şeyleri değiştirmemiz gerekiyor, insanlar arabalarında, hatta mağaralarda yaşıyor ve yerel halk yemek yiyemiyor, içemiyor ve iyi yaşayamıyor." ifadelerini kullandı.

"Airbnb ve Booking.com, adayı yavaş yavaş tüketen bir kanser" diyerek sözlerine devam eden isyancı, "Sektörün faydaları, maaşları yıllardır artmayan sıradan insanlara akmıyor, buradaki yaşam kalitesi çöküyor." dedi.

Amerikan ajanı seri tecavüzcü çıktı: Kadınları bayılttıktan sonra öyle bir şey yaptı ki... Amerikan ajanı seri tecavüzcü çıktı: Kadınları bayılttıktan sonra öyle bir... Haberi Görüntüle

ADA ÇÖKTÜ

"Her yıl 16 milyon ziyaretçiden nefret ediyoruz..." diyen halk, "Ada çöktü': Kanarya Adası yerlileri, 'hapishane cenneti' etrafında turist karşıtı sloganlar yazan gizemli grafiti sanatçısına desteklerini dile getirdi.

Habere Tepki Ver

1

0

1

0

0

1

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading