Yandex Metrica

Sitede Ara

İsrail askerinden olay itiraf: Onlar olmasaydı Gazze'deki savaş çoktan bitmişti

İsrail askerinden olay itiraf: Onlar olmasaydı Gazze'deki savaş çoktan bitmişti

İsrail gazetesi Haaretz, ülkenin hava kuvvetlerinden üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı haberinde çok konuşulacak bir detaya yer verdi. Adının açıklanmaması koşuluyla gazeteye konuşan yetkili, ABD yardımı olmasa Hamas'ın 7 Ekim'de düzenlediği Aksa Tufanı sonrasında İsrail'in Gazze'ye açtığı savaşı birkaç aydan fazla sürdüremeyeceğini iddia etti.

Dünya

04.09.2024, 12:00

Terö devleti İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 11 aydan beri acımasız bir şekilde devam ederken soykırımından başından bu yana bebek katili Netanyahu'ya koşulsuz destek veren ABD'nin etkisi bir kez daha gözler önüne serildi.

İsrail gazetesi Haaretz, ülkenin hava kuvvetlerinden üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı haberinde çok konuşulacak bir detaya yer verdi.

Adının açıklanmaması koşuluyla gazeteye konuşan yetkili, ABD yardımı olmasa Hamas'ın 7 Ekim'de düzenlediği Aksa Tufanı sonrasında İsrail'in Gazze'ye açtığı savaşı birkaç aydan fazla sürdüremeyeceğini iddia etti.

SİDA Karadeniz'de savaş uçağı düşürdü! İşte R-73 füzesinin son kurbanı SİDA Karadeniz'de savaş uçağı düşürdü! İşte R-73 füzesinin son kurbanı Haberi Görüntüle

''ABD OLMASAYDI SAVAŞ ÇOKTAN BİTMİŞTİ''

Hava kuvvetleri yetkilisi, soykırımın başından bu yana İsrail'in yanında saf tutan ABD'nin İsrail Savunma Kuvvetleri'ne, özellikle de hava kuvvetlerine silah tedarik etmemesi durumunda İsrail'in savaşını birkaç aydan fazla sürdürmesinin zor olacağını söyledi.

Ordunun özellikle ABD başta olmak üzere diğer ülkelere olan bağımlılığını azaltmak amacıyla, ülke içinde bomba, füze ve mühimmat üretiminin artırılması yönünde bir öneri hazırladığını belirtti.

Böyle bir değişim uygulanması birkaç yıldan fazla sürecek ve  on milyarlarca şekele mal olacak. Çünkü hava kuvvetlerinin savaştaki ekipmanlarının çoğu ABD askeri yardımını kullanan Amerikan şirketlerinden satın alındı.

Ukrayna'nın Kursk'taki işgali devam ediyor: 600'den fazla Rus askeri esir alındı Ukrayna'nın Kursk'taki işgali devam ediyor: 600'den fazla Rus askeri esir... Haberi Görüntüle

ABD'DEN 14 MİLYAR DOLARLIK EK DESTEK

Öte yandan ABD, aylardır abluka altında olan ve yoğun bombardımana maruz kalan Gazze savaşıyla birlikte, her yıl yapılan 3,8 milyar dolarlık yardımın haricinde İsrail'e 14 milyar dolarlık askeri destekte bulundu. Ayrıca hava savunma sistemleri için de 500 milyon dolar gönderildi.

Öneriler kabul edilirse, İsrail savunma sanayisi üretim kapasitesini büyük ölçüde artıracak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading