İsrail basını Savunma Bakanlığı verilerini paylaştı: En az 10 bin işgalci asker yaralı

İsrail basını Savunma Bakanlığı verilerini paylaştı: En az 10 bin işgalci asker yaralı

İsrail basınında yer alan habere göre 7 Ekim 2023'ten bu yana 10 binin üzerinde işgalci İsrail askeri yaralandı. Şiddetlenen çatışmalar neticesinde bu sayının yıl sonunda 14 bini bulması bekleniyor.

Dünya

25.10.2024, 22:30

Gazze'de orantısız güç kullanarak Batı'dan aldığı silahlarla silahsız sivillere saldıran İsrail, Filistin direniş hareketi Hamas ve diğer direniş hareketlerinin karşı saldırılarıyla büyük kayıplar veriyor. 7 Ekim 2023'te başlattığı saldırılarla 43 bine yakın Filistinli sivili öldüren 100 binden fazlasını da yaralayan işgalcilerin 10 binin üzerinde askeri bu çatışmalarda yaralandı.

İstediği gibi şehit oldu! Filistinli gazeteciler Yahya Sinvar’ı anlattı: Herkes saklandığını zannederken o çatışmalardaydı! İstediği gibi şehit oldu! Filistinli gazeteciler Yahya Sinvar’ı anlattı: Herkes... Haberi Görüntüle

BAKANLIK İLE ORDUDAN FARKLI RAKAMLAR

İsrail merkezli Yediot Ahronot gazetesinde yer alan haberde Savunma Bakanlığı ile ordu verileri paylaşıldı. Verilere göre 758'i ağır olmak üzere 5 bin 87 asker çatışmalarda yaralandı. Fakat İsrail iç istihbarat teşkilatı Şin-Bet ile yedek askerlerin de yer aldığı Savunma Bakanlığı Rehabilitasyon Daire Başkanlığına ait verilerin bu sayının 10 binin üzerine çıktığını gösterdiği ifade edildi.

Çatışmaların şiddetlendiği Gazze ve çevresinde İsrail askerlerinin kayıplarının daha da artacağı öngörülürken yıl sonuna kadar 10 bin olan yaralı sayısının 14 bine çıkacağı tahmin ediliyor. israil ordusu ile Savunma Bakanlığı arasındaki veri farkının neden kaynaklandığı konusunda bir bilgi verilmedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Arnavutluk ve Sırbistan ziyareti Balkan basınının manşetlerinde: Bölge barışı vurgusu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Arnavutluk ve Sırbistan ziyareti Balkan basınının manşetlerinde: Bölge... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ KATLİAMI

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 42 bin 847 Filistinliyi katletti. Katledilen Filistinlilerden 17 bini çocuklardan, 11 binden fazlası ise kadınlardan oluşuyor. İşgalcilerin ağır bombardıman sonucu yıktığı binaların enkazında ise ulaşılamayan binlerce ölü olduğu bildiriliyor. Yaralananların ise tedavi imkanlarından mahrum olduğu, halkın gıdaya ve temiz suya ulaşmada güçlük çektiği kaydediliyor. İsrail gerek devlet gücüyle gerekse de vatandaşları vasıtasıyla diğer ülkelerden Gazze'ye gönderilen insani yardım malzemelerinin onlara ulaşmasını engelliyor.

Çatışmalarda İsrail ordusu da önemli kayıplar verdi. İşgal ordusu, 7 Ekim'den bu yana 349’u karadan işgal sürecinde olmak üzere 730 askerinin öldüğünü duyurdu. Ancak bu sayıların İsrail tarafındna az gösterildiği, sayının çok daha yukarılarda olduğu belirtiliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading