İsrail, Beyrut'un güneyi için tahliye çağrısı yaptı: Dahiye bölgesinde bazı noktalar vuruldu

İsrail, Beyrut'un güneyi için tahliye çağrısı yaptı: Dahiye bölgesinde bazı noktalar vuruldu

İsrail, Beyrut'taki Dahiye semtinde 3 mahalleyi askeri bölge ilan ettiğini ve bu bölgelere saldırı düzenleyeceğini duyurdu. Bu noktalardaki halka çağrı yapan işgalciler, halktan evlerini boşaltmasını istedi. Bu uyarının ardından İsrail'in Dahiye'de bazı bölgeleri havadan vurduğu belirtiliyor. Bu noktalara yapılan saldırılarda ölü ve yaralılar olduğu bildirildi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in güneydeki bölgelere yönelik saldırıları sonucu 95 kişinin hayatını kaybettiğini, 172 kişinin yaralandığını duyurdu.

Dünya

01.10.2024, 02:14

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları devam ediyor. Havadan birçok saldırı düzenleyen işgalciler, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bulunan Dahiye'deki 3 mahalleyi askeri bölge ilan etti. Bu mahallelere kısa süre içerisinde saldırı düzenleyeceğini duyuran soykırım ordusu halktan evlerini boşaltmasını istedi. 

Bu uyarının ardından İsrail'in Dahiye'de bazı bölgeleri havadan vurduğu belirtiliyor. Bu noktalara yapılan saldırılarda ölü ve yaralılar olduğu bildirildi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in güneydeki bölgelere yönelik saldırıları sonucu 95 kişinin hayatını kaybettiğini, 172 kişinin yaralandığını duyurdu.

El Cezire, İsrail’in Beyrut’un güney banliyösüne düzenlediği 8 hava saldırısının 4 binanın yıkılmasına neden olduğunu bildirdi.

Avrupa, Türkiye'yi kıskanıyor! AB'nin saçı sakalı ağardı Avrupa, Türkiye'yi kıskanıyor! AB'nin saçı sakalı ağardı Haberi Görüntüle

RESMİ AÇIKLAMA

İsrail Ordu Sözücüsü Avichay Adraee, X sosyal medya platformundan yaptığı yazılı açıklamada, El-Leyleki, Haret Hireyk ve Burc el-Baracine mahallelerinde oturanların Hizbullah'a ait yapılara yakın olduklarını iddia etti.

Haritaların kullanıldığı paylaşımda, İsrail ordusunun haritada bulunan binalar ve yakınlarında oturanların bulundukları yeri boşaltmaları ve oradan en az 500 metre uzaklaşmalarını isteyen Adraee, "ailelerinizin selameti için söz konusu yerlerdeki binaları boşaltmanız gerekiyor" ifadelerine yer verdi.

Türkiye BRICS'ten önce MSP'ye giriyor: Yeraltı rezervlerini uçuracak gelişme Türkiye BRICS'ten önce MSP'ye giriyor: Yeraltı rezervlerini uçuracak gelişme Haberi Görüntüle

02:10 İSRAİL KARA SALDIRISINA BAŞLADI

İsrail ordusu, Lübnan topraklarında bazı noktalara yönelik karadan işgal saldırıları gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Suriye'de Beşar Esad'dan mültecileri de kapsayan genel af Suriye'de Beşar Esad'dan mültecileri de kapsayan genel af Haberi Görüntüle

01:15 HİZBULLAH KARŞILIK VERDİ

Hizbullah, Lübnan'ın güneyindeki El-Besatin bölgesinde İsrail askerlerini hedef aldığını duyurdu.Hizbullah'ın Telegram hesabından yapılan yazılı açıklamada, güneydeki Kefr Kila ve El-Adise kasabaları karşısına denk gelen Besatin bölgesinde İsrail askerlerinin hedef alındığı ifade edildi. İsrail ordusu herhangi bir açıklama yapmadı.

Pentagon'dan Lübnan açıklaması! Terör devletine 'şartsız' destek: 'İsrail'i korumak için bölgedeyiz' Pentagon'dan Lübnan açıklaması! Terör devletine 'şartsız' destek: 'İsrail'i korumak için... Haberi Görüntüle

00:40 İSRAİL BASINI: "BİR SONRAKİ AŞAMA ONAYLANDI"

Maariv gazetesinin haberine göre, İsrail hükümeti ve güvenlik kabinesi saatler boyu süren görüşmelerin ardından Lübnan'a saldırılarda "bir sonraki aşamayı" onayladı.

Yedioth Ahranot gazetesinin haberine göre, bazı bakanlar ABD'nin Lübnan'da kara işgaline ilişkin paylaştığı bilgilerden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, bakanlara Lübnan'daki duruma ilişkin yorum yapmaktan kaçınmaları uyarısı yapıldı.

Endonezya'nın gözü Türk savaş gemilerinde: Donanmanın gücüne güç katacak Endonezya'nın gözü Türk savaş gemilerinde: Donanmanın gücüne güç katacak Haberi Görüntüle

SAAT 23:55 BEYAZ SARAY İSRAİL'İ SAVUNDU

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırısındaki hedefin Hizbullah'ın saldırma kapasitesine dönük olduğunu söyledi. ABD'li sözcü, "Kendi askeri operasyonları ve planları hakkında sizi İsrail ordusuna yönlendiriyorum, ancak buradaki stratejik hedefin, Hizbullah'ın sınırın hemen karşı tarafından İsrail'e saldırma kapasitesini sürdüremeyeceğinden emin olmak olduğunu anlıyoruz." dedi.

Siyonist 25 ülkeye 'tek yol bu' diyerek gönderdi!  İsrail'den Lübnan'a iki ateşkes şartı Siyonist 25 ülkeye 'tek yol bu' diyerek gönderdi! İsrail'den Lübnan'a... Haberi Görüntüle

23:50 İNGİLTERE'DEN VATANDAŞLARINA ÇAĞRI

İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, yarın kalkacak tarifeli uçaklarda yer ayırdıklarını belirterek, İngiliz vatandaşlarına bir an önce Lübnan'dan ayrılmaları çağrısı yaptı. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'la telefon görüşmesi yaptığını belirten Lammy, görüşmede acil ateşkes, İsrail'in kuzeyinde yaşayan İsrailliler ile Lübnan'ın güneyinde yaşayan Lübnanlıların evlerine dönmesi, siyasi çözüm için masaya oturulması ve tansiyonun düşürülmesi konusunda görüş birliğine vardıklarını bildirdi.

Son dakika... Kara saldırısı iddiası! İsrail tankları Lübnan'a girdi mi? Son dakika... Kara saldırısı iddiası! İsrail tankları Lübnan'a girdi mi? Haberi Görüntüle

23:00 İSRAİL BİR KEZ DAHA FOSFOR BOMBASI KULLANDI

Bundan önce birçok defa savaş suçu işleyen İsrail, bu suçlarına Lübnan'da da devam ediyor. Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre İsrail, yasaklı beyaz fosforu bir kez daha siviller üzerinde kullandı. 

Beyrut'a son saldırıda hedef İbrahim Akil miydi? İsrail'den üst düzey Hizbullah yetkilisini öldürdük iddiası! Beyrut'a son saldırıda hedef İbrahim Akil miydi? İsrail'den üst düzey... Haberi Görüntüle

22:45 BM RAPORTÖRLERİNDEN LÜBNAN İÇİN ACİL KORUMA ÇAĞRISI

Birleşmiş Milletler (BM) raportörleri, İsrail'in saldırıları altında bulunan Lübnan'daki sivillerin "acilen koruma altına alınması" yönünde çağrıda bulundu. Yazılı açıklama yapan raportörler, İsrail ile Lübnan arasındaki "çatışmalardan" endişe duyduklarını bildirerek, "Gerginliğin tırmanışını şiddetle kınıyoruz. Siviller acilen koruma altına alınmalı." ifadelerini kullandı.

Kamala Harris'ten silah açıklaması: Evime giren vurulur! Kamala Harris'ten silah açıklaması: Evime giren vurulur! Haberi Görüntüle

22:30 KARA HAREKATI BAŞLADI İDDİASI

Al Arabiya televizyonunun İsrail'in Lübnan'a yönelik kara saldırısına başladına yönelik haberi sosyal medyayı salladı. Aynı haber İsrail basınında da yer aldı. Kanal 12 televizyonu, çok sayıda tankın Lübnan'ın Ramish kasabasına giriş yaptığını duyurdu. Ancak bu haber İsrail medyası tarafından yalanlandı ve İsrail ordusunun sınırda tatbikat yaptığı belirtildi.

HDP/DEM'li Garo Paylan'ın Zengezur alerjisi: Koridor açılırsa Turan yolu olur, bu da sonumuz olur HDP/DEM'li Garo Paylan'ın Zengezur alerjisi: Koridor açılırsa Turan yolu olur,... Haberi Görüntüle

22:15 "LÜBNAN'DAN İSRAİL'E 100'DEN FAZLA FÜZE ATILDI"

İsrail basını, Lübnan'dan İsrail'e gün içinde 100'den fazla füzenin fırlatıldığını ve bazılarının Batı Celile'de yangınlara sebep olduğunu bildirdi. İsrail ordu radyosunun haberinde, "Sabah saatlerinden bu yana Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine 100'den fazla füze fırlatıldı." ifadesi kullanıldı.

Soykırımcı İsrail Beyrut'u vurdu: Hizbullah'ın üst düzey komutanı öldürüldü Soykırımcı İsrail Beyrut'u vurdu: Hizbullah'ın üst düzey komutanı öldürüldü Haberi Görüntüle

22:00 "LÜBNAN İÇİN DUA ET"

İsrail saldırısı altında olan Lübnan’da başkent Beyrut’taki reklam panolarında "Pray for Lebanon (Lübnan için dua et)" afişleri yansıtıldı. Afişlerin Lübnan merkezli bir reklam firması tarafından hazırlandığı belirtildi.

Nazilerin ayak sesleri! Seçimin favorisi aşırı sağcılar Nazilerin ayak sesleri! Seçimin favorisi aşırı sağcılar Haberi Görüntüle

21:30 LÜBNAN ORDUSU GERİ ÇEKİLDİ

Lübnan ordusunun İsrail sınırına yakın noktalardaki pozisyonlarını bırakarak sınırdan birkaç kilometre geriye çekildiği bildirildi.Bölgedeki görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre, Lübnan ordusuna ait birlikler sınır boylarındaki bazı noktaları boşaltarak geri çekildi.

İki ülke arasında harita yeniden çizilecek: Buzulların erimesi sınırları değiştidi! İki ülke arasında harita yeniden çizilecek: Buzulların erimesi sınırları değiştidi! Haberi Görüntüle

21:00 ABD: "KARA SALDIRISIYLA İLGİLİ BİLGİLENDİRİLDİK"

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, İsrail'in Lübnan'da planladığı bir dizi sınırlı kara operasyonu hakkında ABD'yi bilgilendirdiğini açıkladı. Miller yaptığı açıklamada, "Bu operasyonlar hakkında kendileriyle görüşmelerde bulunduk, ancak bunların zamanlaması ve amacı hakkında kendilerinin konuşmasına izin vereceğim. Bize bir dizi operasyon hakkında bilgi verdiler. Şu anda bize bunların sınıra yakın Hizbullah altyapısına odaklanan sınırlı operasyonlar olduğunu söylediler, ancak bu konuda sürekli görüşmeler yapıyoruz" dedi.

ABD'den çarpıcı F-35 teklifi: S-400'leri İncirlik'e... ABD'den çarpıcı F-35 teklifi: S-400'leri İncirlik'e... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN LÜBNAN'A SALDIRILARI

Gazze ve Batı Şeria'daki katliamlarına Lübnan'da devam eden işgal devleti İsrail, 23 Eylül’de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan makamları terör devleti İsrail'in Hizbullah’ın kullandığı iletişim cihazlarını patlattığı 17 Eylül'den beri 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 1178 kişiyi öldürdüğünü bildirdi. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ise İsrail'in 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldü.

Hizbullah'ın İsrail'e karşılığı ise roket ve füzelerle oluyor. Genel olarak askeri üsleri hedef alan bu saldırılarda şimdiye kadar önemli bir hasar söz konusu olmadı. İsrail'in ağır bombalarla saldırdığı Lübnan'da kısa sürede yüz binlerce kişi yerinden olurken ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası devam ediyor. Suriye'ye ise 10 binlerce kişinin göç ettiği belirtiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading