Yandex Metrica

İsrail BM konvoyunu hedef aldı: Araçlar kullanılamaz hale geldi

İsrail BM konvoyunu hedef aldı: Araçlar kullanılamaz hale geldi

İsrail bir kez daha BM personelini hedef aldı. Çocuk felci aşılamasına giden ve içinde 12 BM personeli olan konvoy işgal güçleri tarafından alıkonuldu. Yaklaşık 7,5 saat bekletilen konvoy görevini tamamlayamadan geri döndü, araçlar kullanılamaz hale geldi.

Dünya

10.09.2024, 22:51

Günlük basın toplantısında açıklamalarda bulunan Birleşmiş Milletler Sözcüsü Stephane Dujarric, İsrail'in BM konvoyunu alıkoyduğunu belirterek araçların kullanılamaz hale geldiğini söyledi. 

Çocuk felci aşılamasına giden BM konvoyu, içinde 12 personeliyle beraber işgalci İsrail güçleri tarafından durduruldu ve silah zoruyla alıkonuldu. Olayla ilgili detaylı açıklama yapan Dujarric, konvoyun geçişiyle ilgili İsrailli güçlere haber verildiğini ve tam koordinasyon sğlandığını hatırlattı. İşgalcilerin buna rağmen konvoyu durdurduğunu ve alıkoyduğunu ifade eden BM Sözcüsü, iki kişinin sorguya çekilmek üzere araçtan indirildiğini söyledi. israil askerlerinin personele silah doğrulttuğunu da belirten Djarric, askerlerin konvoyun etrafını sararak ateş açtığını, tanklarla ve buldozerlerle içinde personel bulunan BM araçlarını ileri geri ittiğini belirtti. Dujarric ayrıca araçların kullanılamaz hale geldiğini söyledi.

Sosyal medyayı birbirine katmıştı: Bombacı şakasına hapis cezası! Sosyal medyayı birbirine katmıştı: Bombacı şakasına hapis cezası! Haberi Görüntüle

7,5 SAAT BEKLETİLDİ

Dujarric, bununla yetinmeyen İsrail'in bir buldozerle BM aracına çöp boşalttığını, askelerin de personeli tehdit ettiğini belirtti ve "Konvoy silah zoruyla alıkonulurken, BM, üst düzey İsrailli yetkililerle görüşerek gerginliği azaltmak için çaba sarf etti." dedi.

Konvoyun yaklaşık 7,5 saat bekletildiğini dile getiren Dujarric, operasyonun tamamlanmadan dönmek zorunda kaldığını belirtti. 

Gazze Şeridi'ne saldırılarını sürdüren İsrail ordusu, başta BM olmak üzere sık sık yardım kuruluşlarını da hedef alıyor.

UNRWA, 29 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırılarında 212 BM çalışanının öldürüldüğünü bildirmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading