Sitede Ara

İsrail devlet televizyonu duyurdu: 'İran'a büyük ve şiddetli bir askeri saldırı başlatılacak'

İsrail devlet televizyonu duyurdu: 'İran'a büyük ve şiddetli bir askeri saldırı başlatılacak'

Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren işgalci İsrail ordusunun yakın zamanda İran'a saldıracağı bildirildi. İsrail devlet televizyonu KAN'da yer alan haberde İsrail'in İran'ın 1 Ekim'de düzenlediği füze saldırıları karşısında sessiz kalmayacağı ve bu saldırılara karşı büyük ve şiddetli bir saldırı tasarladığı belirtildi.

Dünya

06.10.2024, 00:26

Soykırımcı İsrail ordusu, doğrudan saldırmadığı İran'a bir saldırı planlıyor. 1 Ekim'de İran'dan yapılan ve ülkede epey tahribata yol açan füze saldırısına sessiz kalmayan İsrail'in yakın zamanda büyük ve şiddetli bir saldırıya hazırlandığı bildirildi. Başta devlet televizyonu KAN, ordu radyosu ve ülkenin etkili gazetelerinde Haaretz'de yer alan haberlerde her ne kadar İran saldırında büyük bir zarar görülmediği belirtilse de İsrail ordusunun bu saldırıya cevap verme isteğinde olduğu belirtildi. 

Haberlerde ayrıca saldırının salt İsrail güçleriyle sınırlı kalmayacağı, İran karşıtı koalisyonun da saldırıya iştirak edeceğine inanıldığı ifade edildi. 

Döner krizi! Türkiye 'bizim' dedi 11 ülke karşı çıktı: Almanya Avrupa'yı karıştırdı Döner krizi! Türkiye 'bizim' dedi 11 ülke karşı çıktı: Almanya... Haberi Görüntüle

NETANYAHU'DAN MACRON'A TEPKİ

Öte yandan İngilizce olarak bir görüntülü mesaj yayınlayan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a tepki gösterdi. Macron'un İsrail'e silah sevkiyatını durdurma çağrısında bulunmasını sinirlenen Netanyahu, İran'a karşılık vermede kendilerine tüm medeni dünyanın destek vermesi gerektiğini belirtti ve "Buna karşın Macron ve diğer Batı liderleri İsrail'e karşı silah ambargosu çağrısı yapıyor, ayıp onlara." ifadesini kullandı. Yanında duranlara teşekkür eden karşı çıkanları küçümseyen Netanyahu "destekleri olsun olmasın zafer kazanacaklarını" savunarak "İsrail sadece kendi için değil tüm dünyanın barışı ve güvenliği namına bu savaş kazanılana kadar savaşacak." dedi.

10 değil 20 değil 30 değil tam 100 savaş uçağı siparişi! Rafale için dirsek temasları başladı 10 değil 20 değil 30 değil tam 100 savaş uçağı... Haberi Görüntüle

İRAN'IN İSRAİL'E YÖNELİK FÜZE SALDIRISI

İran Devrim Muhafızları Ordusu, 1 Ekim'de İsrail'e onlarca balistik füzeyle saldırı başlattığını duyurmuştu. Füzelerin fırlatılmasının ardından başta Tel Aviv olmak üzere ülke genelinde sirenler çalmıştı. Çeşitli noktalara düşen füzeler tahribata yol açmıştı. Ancak İsrail, tahribata dair fotoğraf ve video paylaşılmaması yönünde vatandaşlarını uyarmıştı.

Hizbullah'tan İsrail'e kara harekatı tehdidi! 'Her mesafe mezarlığa dönüşecektir' Hizbullah'tan İsrail'e kara harekatı tehdidi! 'Her mesafe mezarlığa dönüşecektir' Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN LÜBNAN'A SALDIRILARI

İsrail’in Lübnan’a 23 Eylül’de başlattığı saldırılarında şu ana kadar 1181 kişi öldü, 3318 kişi yaralandı. Lübnanlı resmi kaynaklara göre 1 milyon 200 binden fazla kişi yerinden edildi.

Vladimir Putin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mesaj: 'Ekim ayında Kazan'a bekliyorum' Vladimir Putin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mesaj: 'Ekim ayında Kazan'a bekliyorum' Haberi Görüntüle

GAZZE'DEKİ SOYKIRIM

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaklaşık 17 bini çocuk, 11 bin 378’i kadın olmak üzere 41 bin 825 Filistinli öldü, 96 bin 910 kişi yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading