Yandex Metrica

İsrail, Gazzelilerin sığındığı okulu vurdu: Çok sayıda ölü var

İsrail, Gazzelilerin sığındığı okulu vurdu: Çok sayıda ölü var

10 aydır Gazze'de katliam yapan İsrail bu katliamlarına bir yenisini daha ekledi. İşgal ordusunun Filistinlilerin sığındığı okula düzenlediği saldırıda en az 16 kişi hayatını kaybetti.

Dünya

03.08.2024, 22:28

7 Ekim'den bu yana Gazze'de taş üstünde taş bırakmayan İsrail, saldırılarına bir yenisini daha ekledi. Hastane, ibadethane, sivil yerleşim birimi, okul demeden sivillerin bulunduğu her yeri bombalayan işgal devleti bir kez daha bir okulu hedef aldı. Gazze'deki Sivil Savunma Birimi, işgal güçlerinin Gazze kentinin kuzeyindeki Şeyh Rıdvan Mahallesi'nde bulunan Hamame adlı okulu bombaladığını duyurdu.

Yapılan açıklamada İsrail ordusunun daha önce yaptığı saldırıdan kısa süre sonra aynı bölgeyi 3 füzeyle bombaladığı belirtildi. Saldırıda en az 16 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda yaralı olduğu bildirildi.

Son dakika... İsrail ve Hamas anlaştı! 3 ayrı noktada çatışmalara geçici olarak ara verildi Son dakika... İsrail ve Hamas anlaştı! 3 ayrı noktada çatışmalara... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ KATLİAMI

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gaze'de 40 bine yakın Filistinli sivili katletti. Katledilen Filistinlilerin 26 binden fazlasını kadın ve çocuklar oluşturuyor. Ayrıca enkaz altında kalan ve ulaşılamayan binlerce cesedin olduğu tahmin ediliyor. Bölgede 91 bini aşkın yaralı sağlık hizmetlerinden mahrum bir biçimde yaşama tutunmaya çalışıyor. Güvenli yer arayışında olan Filistinlilerin 1,9 milyondan fazlası zorla göç ettirilmiş durumda. 

İsrail, 25 Mart'ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde alınan ateşkes kararına uymuyor. Bu karara rağmen saldırılarına devam eden işgal güçlerine şimdiye kadar herhangi bir yaptırım uygulanmış değil. Uluslararası toplum, sivil ölümleri artıracak Refah saldırısıyla ilgili İsrail ordusuna uyarıda bulunuyor. İsrail, bir süredir sivillerin son sığınağı olan Refah'a saldırmak için hazırlık yapıyor. Şu an Refah'a 1,5 milyondan fazla Filistinli sığınmış durumda. İsrail makamlarına göre   Gazze Şeridi'nde bazıları hayatta, bazıları ölü 125 İsrailli esir bulunuyor. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in   Gazze'ye saldırılarında öldürülen İsrailli esirlerin sayısının 70'i geçtiğini duyurmuştu.

BM Güvenlik Konseyi, ABD Başkanı Joe Biden'ın açıkladığı ve ilk aşamasında  Gazze'de hemen ateşkes öngören 3 aşamalı teklife destek edilen karar tasarısını kabul etmişti. İsrail'in Biden'ın teklifini kabul ettiği belirtilen kararda Hamas'a da teklifi karar etme ve uygulama çağrısı yapıldı. 15 üyeli BMGK'de yapılan oylamada karar tasarısı 14 evet oyu aldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading