İsrail geniş alanda katliama hazırlanıyor: Golan Tepeleri'ndeki mayınlar temizleniyor

İsrail geniş alanda katliama hazırlanıyor: Golan Tepeleri'ndeki mayınlar temizleniyor

İsrail, işgal ettiği Suriye toprağı Golan Tepeleri'ndeki mayınları temizlemeye başladı. İsrail'in bununla Suriye ve Lübnan'da daha geniş bir kara savaşına girmeyi amaçladığı belirtiliyor.

Dünya

16.10.2024, 00:48

Suriye'ye ait Golan Tepeleri'ni 1967'de işgal, 1981'de de ilhak eden İsrail, bölgedeki mayınları temizlemeye başladı. Güvenlik kaynakları ve analistler, İsrail'in kendi savunmasını güçlendirirken Hizbullah'a karşı kara operasyonlarını genişletebileceğinin bir işareti olarak İsrail birliklerinin kara mayınlarını temizlediğini ve İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri ile Suriye sınırındaki askerden arındırılmış şerit arasındaki sınırda yeni bariyerler kurduğunu söyledi.

Kaynaklar, bu hareketin, İsrail'in ilk kez Lübnan sınırı boyunca doğudan Hizbullah'a saldırabileceği, aynı zamanda onları serbestçe keşfedebileceği ve sızmayı önleyebileceği güvenli bir alan yaratabileceğini öne sürüyor. 

Irkçı Wilders, yine İslam'a saldırdı: İsrail'i savundu, Hazreti Muhammed'i hedef aldı Irkçı Wilders, yine İslam'a saldırdı: İsrail'i savundu, Hazreti Muhammed'i hedef... Haberi Görüntüle

GOLAN TEPELERİ

İsrail, Suriye'nin güneybatısında bulunan bölgeyi 1967'deki Altı Gün Savaşı olarak da bilinen Arap-İsrail Savaşı'nda işgal etti. Bölgedeki arap nüfusun çoğu çatışmalardan dolayı kaçmak zorunda kaldı. İsrail, kısa sürede bölgede yasa dışı Yahudi yerleşimler inşa etti. 1973!teki Yom Kippur Savaşı sırasında Suriye, topraklarını geri almak istese de bunda başarılı olamadı ve geri çekşlmek zorunda kaldı. İsrail ve Suriye 1974'te bir ateşkes anlaşması imzaladı. Hiçbir imzaya sadık kalmayan İsrail, 1981'de Golan Tepeleri'ni ilhak etti. İsrail'in bu işgali ve ilhakı uluslararası toplum tarafından tanınmadı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading