Sitede Ara

İsrail gerçekleri saklasa da nafile! En kritik üsler bile vurulmuş

İsrail gerçekleri saklasa da nafile! En kritik üsler bile vurulmuş

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ı öldürmesinin ardından Lübnan’a kara saldırısı başlatan İsrail’e İran’dan dün gece saatlerinde misilleme saldırısı geldi. İsrail, İran'ın balistik füze saldırısında hava üslerine isabeti kabul etti. İran'ın "hipersonik füze" kullandığı iddiasını reddeden İsrail "savaş kabiliyetlerinin gerilemediğini" savundu.

Dünya

02.10.2024, 21:40

Aylardır abluka altında olan ve yoğun bombardımana maruz kalan Gazze'nin yanı sıra Lübnan'da katliamlar yaparak Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren İsrail ile İran arasındaki soğuk savaş, Tahran’ın füze saldırılarıyla sıcak çatışmaya dönüştü. 

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ı öldürmesinin ardından Lübnan’a kara saldırısı başlatan İsrail’e İran’dan dün gece saatlerinde misilleme saldırısı geldi.

İran, İsrail'e 500'e yakın füze fırlattı. İsrail'in birçok noktasında sirenler çaldı vatandaşlar panik ve korku içerisinde sığınaklara kaçup dualar etti. İran'ın 500'e yakın füze ateşlediği ve ses hızını aşan füzeler de kullandığı belirtildi.

Terör devleti İsrail'den yeni suikast! Hizbullah'ın kritik bir ismi daha hayatını kaybetti Terör devleti İsrail'den yeni suikast! Hizbullah'ın kritik bir ismi daha... Haberi Görüntüle

FETTAH 1 FÜZELERİ KULLANILDI

İran kaynakları, misilleme saldırısından hemen sonra 500'e yakın füze ateşlendiğini, ses hızını aşan füzeler de kullanıldığını açıkladı. İran medyası ise, saldırıda hipersonik Fettah 1 füzelerinin kullanıldığını bildirdi. İsrail Savunma Bakanlığı, saldırı sonrası, ateşlenen füze sayısını 180 olarak açıkladı. 

Soykırım ortağı Biden'dan Ortadoğu açıklaması: 'Topyekün bir savaş çıkabilir' Soykırım ortağı Biden'dan Ortadoğu açıklaması: 'Topyekün bir savaş çıkabilir' Haberi Görüntüle

İSRAİL ORDUSU KABUL ETTİ

İran'ın "hipersonik füze" kullandığı iddiasını kabul etmeyen İsrail, savaş kabiliyetlerinin gerilemediğini savunsa da İsrail ordusundan dikkat çeken bir açıklama geldi. İsrail ordusu, İran'ın balistik füze saldırısında hava üslerinin zarar gördüğünü duyurdu.

Hangi üssün ne ölçüde zarar gördüğüne ilişkin detay verilmese de yapılan açıklamada "Operasyonel faaliyetleri etkilemeyecek bazı idari, bakım-onarım yapılarının hasar aldığı" ifadelerine yer verildi.

TRT ekibine saldırı! İsrailli bir provokatör yayını sabote etmeye çalıştı: Önce muhabire sonra kameramana tehditler savurdu TRT ekibine saldırı! İsrailli bir provokatör yayını sabote etmeye çalıştı:... Haberi Görüntüle

NEVATİM ÜSSÜ HEDEF ALINDI

İsrail ordusundan yapılan açıklamada İran saldırısında çok sayıda hava üssünün hasar gördüğü belirtildi. İsrail medyası ise; İran füzelerinin, İsrail hava üslerindeki binaları ve savaş uçaklarının bakım atölyelerini tahrip ettiğini belirtti. CNN haberine göre, İran çok sayıda füze ile Nevatim üssünü hedef aldı.

Son dakika... İsrail ordusu uçaklarla Beyrut'u vuruyor Son dakika... İsrail ordusu uçaklarla Beyrut'u vuruyor Haberi Görüntüle

İSRAİL, TÜM UÇAKLARINI KAÇIRMIŞ

İsrail'in Walla haber sitesi, Tel Aviv'in önümüzdeki günlerde İran'ın füze saldırısına önemli misillemeye hazırlandığını yazarken bir detay dikkatlerden kaçmadı. İran füzelerinin vurduğu Tel Nof hava üssünden, saldırı öncesi İsrail'in tüm uçaklarını kaçırdığı da ortaya çıktı. 

Netanyahu'dan füze saldırısı sonrası ilk açıklama: 'İran büyük bir hata yaptı, bedelini ödeyecek' Netanyahu'dan füze saldırısı sonrası ilk açıklama: 'İran büyük bir hata... Haberi Görüntüle

NEDEN NEVATİM HAVA ÜSSÜ?

Negef Çölü'ndeki Nevatim Hava Üssü, İsrail'in en büyük üslerinden biri. Üç pisti bulunan üste; hayalet uçaklar, nakliye uçakları ve elektronik keşif/gözetleme makinelerinin yanı sıra İsrail Cumhurbaşkanı ve Başbakanı'nı taşıyan Air Force One da konuşlandırılmış durumda. İran ABD'ye saldırı öncesi haber vermişti. Yani 2 üs önemliydi. Biri Negev Çölü'ndeki "Nevatim" üssü diğeri Tel Aviv'in 24 kilometre güneyinde bulunan ve birden çok füzeyle vurulan  "Tel Nof" üssü. Bu yüzden Nevatim üssünü hedef alınması büyük önem arz ediyor.

İsrail Türkiye'ye doğru ilerliyor! Arz-ı Mevud hayali kuran Siyonistler sınıra 500 km yaklaştı: Sırada kim var? İsrail Türkiye'ye doğru ilerliyor! Arz-ı Mevud hayali kuran Siyonistler sınıra... Haberi Görüntüle

İSRAİL ORDUSUNDAN UYARI

Gazze'de aylardır devam eden soykırımın başından bu yana terör devletinin yanında saf tutan ABD ve diğer Batı ülkeleri, İsrail'e sahip çıkarken Netanyahu'nun acımasız ve zorba ordusu, sosyal medya hesabından "önemli mesaj" başlığıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Söz konusu açıklamada, füzelerin düştüğü yerlerinin açığa çıkarılması ve (fotoğraf ve video çekimiyle) belgelenmesinin güvenlik zafiyeti oluşturacağı uyarısında bulunuldu.

Açıklamada, "Düşmana yardım ettin, sorumluluk elimizde, füzelerin düştüğü yerleri açığa çıkarmayalım." ifadeleri yer aldı.

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading