Yandex Metrica

İsrail içinde büyük karışıklık: Netanyahu ile istihbarat şefleri kavga etti

İsrail içinde büyük karışıklık: Netanyahu ile istihbarat şefleri kavga etti

İsrail heyetinin Gazze'de ateşkes ve karşılıklı esir takası anlaşması dolaylı müzakereleri için 3 Ağustos Cumartesi veya pazar günü Kahire'ye gideceği bildirildi.

Dünya

03.08.2024, 00:38

Ortadoğu yeniden savaşa doğru sürüklenirken İsrail tarafından Gazze'de ateşkes ve Hamas ile karşılıklı esir takası anlaşması için yeni bir hamle geldi. İsrail Başbakanlık Ofisi, İsrail heyetinin Gazze'de ateşkes ve karşılıklı esir takası anlaşması dolaylı müzakereleri için 3 Ağustos Cumartesi veya pazar günü Kahire'ye gideceğini duyurdu. Hamas ise bu gelişmeye dair bir açıklama yapmış değil.

Bu sığınakta ne var? Uydu görüntüleri sır perdesini araladı: Putin'in gizli silahı orada mı saklanıyor? Bu sığınakta ne var? Uydu görüntüleri sır perdesini araladı: Putin'in... Haberi Görüntüle

SERT TARTIŞMALAR

İsrail'den yayın yapan kanal 12 televizyonu İsmail Haniye'nin suikasta uğramasının ardından Başbakan Binyamin Netanyahu'nun İsrail istihbarat direktörleriyle yaptığı toplantının sert tartışmalar ve sözlü atışmalarla geçtiğini duyurdu. Netanyahu'nun kabul edilemez taleplerini değerlendiren istihbarat şefleriyle sert tartışmalar yaşadığı belirtildi. 

İsrail iç istihbarat teşkilatı Şin-Bet Direktörü Ronen Bar'ın Netanyahu'ya yönelik olarak  "Benim hissettiğim Başbakan masadaki taslak teklifi istemiyor, eğer durum buysa lütfen bize bildirin." dediği iddia edildi.

Mossad Başkanı David Barnea'nın ise Netanyahu'ya "Bir anlaşma var, eğer ertelersek bu şansı kaçırırız. Bunu kabul etmeliyiz." ifadesini kullandığı aktarıldı.

Natanyahu ise istihbarat şeflerine sinirlenerek yüksek sesle "Ağırdan alıyorsunuz. Nasıl müzakere yapılır bilmiyorsunuz. Benim laflarımı ağzıma tıkıyorsunuz. Başbakan'a baskı yapacağınıza, (Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya) Sinvar'a baskı yapın." dediği iddia edildi. Güvenlik teşkilatındaki üst düzey yetkililer, hararetli tartışmaların ardından "Netanyahu'nun bu dönemde anlaşma istemediğini ve Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirlerden vazgeçtiğini" söyledi.

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading