İsrail, İran Büyükelçiliği yakınlarına saldırdı: Ölü ve yaralılar var

İsrail, İran Büyükelçiliği yakınlarına saldırdı: Ölü ve yaralılar var

İran resmi haber ajansı IRNA, İsrail'in Suriye'nin başkenti Şam'da İran Büyükelçiliği yakınlarına saldırdığını duyurdu. 

Dünya

08.10.2024, 23:48

Lübnan'a yönelik saldırılarına devam eden İsrail, bu kez Suriye'nin başkenti Şam'ı vurdu. Şam'da İran Büyükelçiliği yakınlarında bir binayı hedef alan işgal güçleri, yine sivilleri vurdu. IRNA'nın haberinde, "Siyonist rejim Şeyh Saad Mahallesi'nde bir sivil yerleşim birimini hedef aldı." ifadelerine yer verilirken Suriye rejiminin ajansı SANA'nın haberinde ise İsrail’in Suriye’nin başkenti Şam’da bir binaya düzenlediği hava saldırısında ilk belirlemelere göre en az 4 kişinin hayatını kaybettiğini ve çok sayıda yaralı olduğunu bildirdi. Suriye hava savunma sistemlerinin İsrail saldırısına karşılık verdiği belirtilirken İsrail’in saldırıda İran Devrim Muhafızları Ordusu üyelerini hedef aldığı öne sürüldü.

Öte yandan Suriye Savunma Bakanlığı, İsrail'in Şam'a düzenlediği hava saldırısında 7 kişinin öldüğünü, 11 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Hizbullah'tan Beyrut saldırısına cevap: İsrail'in kuzeyine onlarca roket atıldı Hizbullah'tan Beyrut saldırısına cevap: İsrail'in kuzeyine onlarca roket atıldı Haberi Görüntüle

İRAN'DAN AÇIKLAMA

İran'ın Şam Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in, Şam'ın merkezinde sivil bir binaya düzenlediği füze saldırısında sivilleri hedef aldığı ifade edildi.

Saldırıyı kınayan İran Büyükelçiliği, ölü ve yaralılar arasında İran vatandaşı bulunmadığı bilgisini paylaştı.

1 Milyon İsrailli kaçtı! İsrail-Lübnan savaşında bir ilk: Hizbullah'tan İsrail'in başkentine Tel Aviv'e saldırı 1 Milyon İsrailli kaçtı! İsrail-Lübnan savaşında bir ilk: Hizbullah'tan İsrail'in... Haberi Görüntüle

NİSAN AYINDA DA SALDIRMIŞTI

Nisan ayının başında İran'ın Şam Büyükelçiliği yerleşkesindeki konsolosluk binası F-35 savaş uçaklarından fırlatılan 6 füzeyle hedef alınmış, İran, saldırıdan İsrail'i sorumlu tutmuştu. Saldırıda Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahidi ve Tuğgeneral Muhammed Hadi Hac Rahimi ile 5 yetkili hayatını kaybetmişti.

O dönem İran Cumhurbaşkanı olan İbrahim Reisi, yaptığı açıklamada, "Siyonist rejimin İran İslam Cumhuriyeti'nin Şam'daki konsolosluk binasına yönelik saldırgan ve alçakça eylemi, Sardar Mohammad Reza Zahedi ve Sardar Mohammad Hadi Haji Rahimi ile 5 arkadaşlarının şehit edilmesiyle sonuçlanmıştır Uluslararası kuralların açık bir ihlali olan bu insanlık dışı saldırıyı kınıyorum. Direniş Cephesi mücahitlerinin inanç ve iradesi karşısında defalarca yenilgiye uğrayan ve başarısızlığa uğrayan Siyonist rejim, kendini kurtarma mücadelesinde suikastları gündemine almıştır ancak bilmelidir ki bu tür insanlık dışı tedbirlerle uğursuz hedeflerine asla ulaşamayacaktır. Gün geçtikçe direniş cephesinin güçlenmesine ve özgür milletlerin onların gayrimeşru doğasına karşı duyduğu tiksinti ve nefrete şahit oluyoruz. Bu alçakça cinayet cevapsız kalmayacaktır." demişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading