İsrail, İran'a ne zaman saldıracak? Soykırım ortağı Biden'dan çok konuşulacak sözler

İsrail, İran'a ne zaman saldıracak? Soykırım ortağı Biden'dan çok konuşulacak sözler

ABD Başkanı Joe Biden, bir gazetecinin sorusu üzerine İsrail’in İran’a nasıl ve ne zaman misilleme yapacağını anladığını belirtti ancak detay vermedi. İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, İsrail'in İran'a muhtemel saldırısı hakkında bilgi sahibi olduğunu açıklayan Biden'a yanıt verdi. İranlı bakan, "İsrail'in İran'a nasıl ve ne zaman saldıracağı konusunda bilgisi olan veya böyle bir çılgınlık için imkan ve destek sağlayan herkes, mantıksal olarak olası herhangi bir kayıptan sorumlu tutulmalıdır" açıklamasında bulıundu.

Dünya

19.10.2024, 12:28

Dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ı ve 31 Temmuz'da Tahran'da Hamas lideri İsmail Haniye'yi öldürdü.

İran, peş peşe gelen suikastların ardından 1 Ekim tarihinde İsrail'in Tel Aviv'deki askeri üslerine iki dalgalı balistik füze saldırısı başlattı.

1 Ekim tarihinde İran füzeleri Gazze'den sonra Lübnan'ı da kana bulayarak Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren İsrail'i vurdu.

Tel Aviv'e yaklaşık 200 füze fırlatılırken dünya intikam yemini eden İsrail'in İran'a misilleme yapıp yapmayacağını merak ederken soykırım ortağı ABD Başkanı Joe Biden'dan çok konuşulacak bir çıkış geldi.

AB'nin üzerindeki baskı artıyor! Hatalı harcamalar ve milyarlarca euroluk vurgunlar... AB'nin üzerindeki baskı artıyor! Hatalı harcamalar ve milyarlarca euroluk vurgunlar... Haberi Görüntüle

''İSRAİL'İN İRAN'A NE ZAMAN SALDIRACAĞINI BİLİYORUM''

Biden, daha önce yapılması planlanan ancak ABD'deki Milton Kasırgası nedeniyle ertelenen Almanya gezisinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin "İsrail'in İran'a yapacağı misillemenin nasıl ve ne zaman olacağına dair herhangi bir bilginiz var mı?" sorusuna Biden, "Evet ve evet." şeklinde yanıt vermesi dikkatlerden kaçmadı.

Biden, gazetecinin "Bize de söyleyebilir misiniz?" sorusunu ise "Hayır ve hayır." diye yanıtladı.

600 bin araç geri çağrılıyor! İşte o markalar... 600 bin araç geri çağrılıyor! İşte o markalar... Haberi Görüntüle

''ÇATIŞMALAR DURABİLİR''

Ortadoğu'daki barış konusunda İsrail ve İran arasındaki çatışmaları bir süreliğine durdurma fırsatı olduğunu belirten ABD Başkanı Biden, "Bana göre bir fırsat var ve meslektaşlarım, İsrail ve İran ile muhtemelen bir süreliğine çatışmayı sona erdirecek şekilde başa çıkabileceğimiz konusunda hemfikir." ifadelerini kullandı.

Lübnan'da ateşkes için çalışma olasılığının olduğuna da inandığını belirten Biden, ancak bu tür çabaların Gazze'de daha zor olacağını söyledi.

Kara saldırısı hüsranla bitti! Güneyden Lübnan'a girmeye çalışan İsrail ordusu, Hizbullah tarafından püskürtüldü: Ölü ve yaralı askerler var Kara saldırısı hüsranla bitti! Güneyden Lübnan'a girmeye çalışan İsrail ordusu,... Haberi Görüntüle

İRAN'DAN ABD'YE YANIT

Öte yandan İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, İsrail'in İran'a muhtemel saldırısı hakkında bilgi sahibi olduğunu açıklayan Biden'a yanıt verdi. İranlı bakan, "İsrail'in İran'a nasıl ve ne zaman saldıracağı konusunda bilgisi olan veya böyle bir çılgınlık için imkan ve destek sağlayan herkes, mantıksal olarak olası herhangi bir kayıptan sorumlu tutulmalıdır" açıklamasında bulıundu.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading