İsrail, İran'ın nükleer tesislerine saldıracak mı? Amerikalı yetkili açıkladı

İsrail, İran'ın nükleer tesislerine saldıracak mı? Amerikalı yetkili açıkladı

Adının açıklanmaması koşuluyla ABD medyasına konuşan Amerikalı yetkili, İsrail'in İran'ın nükleer tesislerine saldırmayacağının garantisini vermediğini söyledi.

Dünya

05.10.2024, 12:57

Gazze'den sonra Lübnan'ı da kana bulayarak Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren İsrail'in İran'a misilleme yapıp yapmayacağı merak konusu olurken Adının açıklanmaması koşuluyla ABD medyasına konuşan Amerikalı yetkiliden dikkat çeken bir çıkış geldi.

CNN'nin haberine göre, adı açıkanmayan ABD Dışişleri Bakanlığından üst düzey bir yetkiliye İsrail'in İran'ın nükleer tesislerine saldırmayacağının güvencesini ABD'ye verip vermediği soruldu.

ABD'li yetkili, bu soruya "İsrail'den gücün yanı sıra biraz bilgelik görmeyi umuyor ve bekliyoruz ancak bildiğiniz gibi bunun garantisi yok." şeklinde cevap verdi.

Almanlar batıyor! Yunan medyası böyle duyurdu: Berlin titriyor, Avrupa korkuyor Almanlar batıyor! Yunan medyası böyle duyurdu: Berlin titriyor, Avrupa korkuyor Haberi Görüntüle

''BIDEN BÜYÜK HATA YAPIYOR''

Öte yandan, eski ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ise CNN'e verdiği mülakatta ABD Başkanı Joe Biden'ın "Onların yerinde olsam petrol sahalarını vurmam farklı alternatifleri düşünürdüm." şeklindeki sözlerine tepki gösterdi.

İran'ın ABD'nin düşmanı, İsrail'in ise müttefiki olduğunu belirten John Bolton, "Bence Başkan, İsrail'in seçeneklerinden bahsederek çok büyük bir hata yapıyor." ifadelerini kullandı.

Dünya yansa, hasırı yanmaz! Sisi, Filistin ve Lübnan'da yaşananlardan dolayı Mısır'ın ekonomik kaybından yakındı Dünya yansa, hasırı yanmaz! Sisi, Filistin ve Lübnan'da yaşananlardan dolayı... Haberi Görüntüle

İSRAİL, İRAN'IN NÜKLEER TESİSİNE SALDIRACAK MI?

Bolton, "İsrail ne yapmalı?" sorusu üzerine şu yanıtı verdi;

"İsrail, İran'ın nükleer silah programını ortadan kaldırmalı, ABD de İsrail'e yardım etmeli. Bunu yapmanın tam zamanı." 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading