İsrail, katliama ara vermiyor: Saldırılar ramazanda da devam edecek

İsrail, katliama ara vermiyor: Saldırılar ramazanda da devam edecek

İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz, saldırıların ramazanda da devam edebileceğini bildirerek "Rehineler iade edilmezse, savaşı Refah'a kadar genişleteceğiz." ifadesini kullandı.

Dünya

17.02.2024, 12:47

Sosyal medya hesabından görüntülü bir açıklama yayınlayan İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Beny Gantz, saldırıların ramazanda da devam edebileceğini bildirerek "Rehineler iade edilmezse, savaşı Refah'a kadar genişleteceğiz." ifadesini kullandı. Refah'a yönelik düzenlenecek kara saldırısı için "Mısır dahil ortaklarımızla işbirliği içinde çalışarak hazırlanıyoruz." ifadesini kullanan Gantz, Refah'a sığınan yerinden edilmiş Gazzelilerin, "güvenli bölgelere tahliye edileceğini ve operasyonlara başlanacağını" iddia etti.

Zelenski'nin Zafer Planı! 5 madde ve 3 gizli ekten oluşuyor: ABD, İngiltere, Fransa, İtalya ve Almanya ile paylaşıldı Zelenski'nin Zafer Planı! 5 madde ve 3 gizli ekten oluşuyor:... Haberi Görüntüle

REFAH'TA DURUM

İsrail saldırılarından önce Gazze'nin Mısır sınırında yer alan Refah kenti yaklaşık 280 bin Filistinliye ev sahipliği yapıyordu. İsrail'in 7 Ekim'deki saldırıları nedeniyle yaklaşık 2,3 milyon nüfusa sahip Gazze Şeridi'nde 1,9 milyon kişi yerinden oldu.

Yerinden edilen Filistinlilerin büyük bölümü, İsrail'in daha önce "güvenli olduğunu" iddia ettiği Refah'a sığındı. Kuzey bölgelerden gelenlerle Refah'ın nüfusu 4 katından fazla artarak 1,4 milyona ulaştı. Yeterli konut olmaması nedeniyle Refah'a sığınan Filistinlilerin büyük bir bölümü derme çatma çadırlardan oluşan kamplarda yaşam mücadelesi veriyor.

Fransa terör devletinden izahat istedi! Macron'dan İsrail'e ambargo çağrısı Fransa terör devletinden izahat istedi! Macron'dan İsrail'e ambargo çağrısı Haberi Görüntüle

 SON SIĞINAK REFAH

İsrail güçleri, Refah kentini sık sık hava saldırılarıyla hedef alıyor. İsrail'in Refah kentine kara saldırısı başlatması halinde sivillerin Gazze Şeridi'nde sığınacak bir yerinin kalmayacağından endişe ediliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading