Yandex Metrica

İsrail-Lübnan sınırında 21 günlük acil ateşkes çağrısı

İsrail-Lübnan sınırında 21 günlük acil ateşkes çağrısı

ABD ve Fransa'nın öncülüğünde 10 ülkeden İsrail-Lübnan sınırında 21 günlük acil ateşkes çağrısı yapıldı. Ateşkes çağrısında "Tansiyon yüksekken başarı olamaz.  Diplomasiye alan açmak için İsrail-Lübnan sınırında 21 günlük acil bir ateşkes çağrısında bulunuyoruz." ifadelerine yer verildi. Öte yandan İsrail merkezli Kanal 13, İsrail ile Hizbullah arasındaki ateşkesin birkaç saat içinde yürürlüğe gireceğini bildirdi.

Dünya

26.09.2024, 10:55

Gazze'nin ardından bu kez de Lübnan'da katliam yapan ve binlerce insanın ölümüne yol açan terör devleti İsrail, dünya kamuoyunun ateşkes çağrılarına kulağını tıkarken dikkat çeken bir gelişme yaşandı. İsrail-Lübnan sınırında 21 günlük acil ateşkes çağrısı yapıldı. Konuya ilişkin açıklama Beyaz Saray'dan geldi.

Yapılan yazılı açıklamada, ABD ile Fransa'nın, İsrail-Lübnan sınırında bir ateşkes çağrısı konusunda mutabık kaldığı ve bu yöndeki ortak açıklamaya AB, Avustralya, Kanada, Almanya, İtalya, Japonya, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin de katıldığı bildirildi.

Kripto para piyasası, ABD seçimlerine kilitlendi! Seçim sonuçları nasıl etkileyecek? Kripto para piyasası, ABD seçimlerine kilitlendi! Seçim sonuçları nasıl etkileyecek? Haberi Görüntüle

''BU DURUM KABUL EDİLEMEZ''

Ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Lübnan ile İsrail arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana devam eden durum tolere edilemez ve kabul edilemez daha büyük bir bölgesel gerilim riski teşkil ediyor. Bu durum kimsenin çıkarına değildir, ne İsrail ne de Lübnan halkının." 

Fico'ya tehdit mesajı: Önce vurdular şimdi mermi yolladılar! Fico'ya tehdit mesajı: Önce vurdular şimdi mermi yolladılar! Haberi Görüntüle

10 ÜLKEDEN ATEŞKES ÇAĞRISI

Açıklamanın devamında sınırın her iki tarafındaki sivillerin kendi evlerine dönebilmelerini mümkün kılacak diplomatik bir anlaşmanın zamanının geldiği belirtildi. Açıklamada, "Diplomasi, bu çatışmada tansiyon yüksekken başarılı olamaz. Bu sebeple, diplomasiye alan açmak için İsrail-Lübnan sınırında 21 günlük acil bir ateşkes çağrısında bulunuyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Ortadoğu'ya asker gönderecekler! Pentagon'dan flaş Lübnan açıklaması: İsrail'e yardım eli uzatacaklar Ortadoğu'ya asker gönderecekler! Pentagon'dan flaş Lübnan açıklaması: İsrail'e yardım eli... Haberi Görüntüle

DİPLOMASİYE İHTİYAÇ VAR

İsrail ve Lübnan yönetimlerine, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin 1701 sayılı kararıyla uyumlu bir şekilde, bu geçici ateşkes önerisine destek vermeleri çağrısında bulunulan açıklamada, bölgede şu anda diplomasiye ihtiyaç olduğu kaydedildi.

Öte yandan İsrail merkezli Kanal 13, İsrail ile Hizbullah arasındaki ateşkesin birkaç saat içinde yürürlüğe gireceğini bildirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading