İsrail Lübnan'a saldırılarını durduracak mı? Katiller şartlarını ABD'ye sundu

İsrail Lübnan'a saldırılarını durduracak mı? Katiller şartlarını ABD'ye sundu

Gazze'de dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan terör devleti İsrail'in Lübnan'a saldırıları sonlandırmak için taleplerini ABD'ye ilettiği iddia edildi

Dünya

21.10.2024, 15:25

Bir yıldan fazla bir süredir Gazze'de eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza attıktan sonra Lübnan'ı da kan gölüne çeviren terör devleti İsrail, yaklaşık bir aydır Beyrut'u bombalıyor. Bebek katili Başbakan Netanyahu, binlerce masum insanı acımasızca öldürürken Lübnan'a saldırıları sonlandırmak için soykırım ortağı ABD'ye şartlarını sıraladı. Konuya ilgili İsrail medyasından geldi.

Ülkenin önde gelen haber siteleri arasında yer alan Walla, Tel Aviv yönetiminin Lübnan'a saldırıları sonlandırmak için taleplerini geçen hafta Washington'a bildirdiğini öne sürdü.

İsrail Başbakanlık Ofisinin hazırladığı talepleri içeren belgenin soykırımın başından bu yana Netanyahu'ya koşulsuz destek veren ABD Başkanı Joe Biden'ın Kıdemli Danışmanı Amos Hochstein'in Beyrut'a yapacağı ziyaret öncesi Beyaz Saray'a gönderildiği belirtildi.

One Direction üyesi Liam Payne hayatını kaybetti! Ölmeden önce yaptığı paylaşım görenleri şaşırttı One Direction üyesi Liam Payne hayatını kaybetti! Ölmeden önce yaptığı... Haberi Görüntüle

TALEPLERİNİ SOYKIRIM ORTAĞINA İLETTİ

Adı açıklanmaması koşuluyla gazeteye konuşan yetkililere dayandırılan haberde, Netanyahu hükümetinin Lübnan'a saldırıları sonlandırmak için iddia ettiği taleplerin başında "İsrail ordusunun Hizbullah'ın yeniden silahlanmasını ve Lübnan'ın güneyindeki askeri altyapısının yeniden inşasını engellemek için aktif uygulama yapmasına izin verilmesinin" yer aldığı ifade edildi.

Afrika ülkesi düşmanı Türk helikopteri ile indirecek! T-129 ATAK'ın ikinci teslimatı gerçekleşti Afrika ülkesi düşmanı Türk helikopteri ile indirecek! T-129 ATAK'ın ikinci... Haberi Görüntüle

OPERASYON SERBESTLİĞİ İSTEDİ

Buna ek olarak Netanyahu hükümetinin, İsrail Hava Kuvvetleri'nin Lübnan'da "operasyon serbestliği" istediği kaydedildi.

Söz konusu haberin detayında İsrail'in dile getirdiği bu iki talebin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 1701 sayılı kararına aykırı olduğuna dikkati çekildi.

Katil İsrail ordusu, alıkoyduğu Filistinlileri canlı kalkan olarak kullanıyor Katil İsrail ordusu, alıkoyduğu Filistinlileri canlı kalkan olarak kullanıyor Haberi Görüntüle

ATEŞKES GÖRÜŞMESİ

Adı açıklanmayan ABD'li bir yetkili, İsrail'in bu taleplerinin Lübnan'ın egemenliğini zayıflatacağını ve Beyrut yönetiminin bu şartları kabul etme olasılığının düşük olduğunu belirtti.

Soykırımın başından bu yana terör devletine sahip çıkan ve bebek katili Netanyahu'ya verdiği koşulsuz destekle bilinen ABD Başkanı Biden'ın Kıdemli Danışmanı Hochstein'in bugün Beyrut'u ziyaret ederek İsrail ile Hizbullah arasında ateşkes sağlanması çabaları kapsamında Lübnanlı yetkililerle bir araya gelmesi bekleniyor.

Harris mi Trump mı önde! ABD'de dikkat çeken anket Harris mi Trump mı önde! ABD'de dikkat çeken anket Haberi Görüntüle

BMGK'NİN 1701 SAYILI KARARI NE ANLAMA GELİYOR?

BM Güvenlik Konseyi'nin 1701 sayılı kararı, İsrail'in Mavi Hat'tın gerisine çekilmesini ve bu hat ile Lübnan'daki Litani Nehri arasındaki bölgenin silahsızlandırılmasını, burada sadece Lübnan ordusu ve Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü'ne (UNIFIL) ait silah ve askeri araç-gerecin bulundurulmasını öngörüyor. Ancak Lübnan'ın güneyindeki Litani Nehri ve İsrail ile sınır olarak belirlenen Mavi Hat arasındaki neredeyse tüm bölgeler 2000 yılından bu yana Hizbullah'ın güçlü askeri nüfuzu altında.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading