Yandex Metrica

Sitede Ara

İsrail, Lübnan'a şiddetli biçimde bombalıyor: Çok sayıda hedef vuruldu! Ölü ve yaralılar var

İsrail, Lübnan'a şiddetli biçimde bombalıyor: Çok sayıda hedef vuruldu! Ölü ve yaralılar var

İsrail'in Lübnan'a saldırıları devam ediyor. İsrail Lübnan'ın güneyine düzenlediği yeni hava saldırılarında, 40 dakikadan az bir zamanda 50 noktayı vurduğu bildiriliyor.

Dünya

22.09.2024, 00:55

İşgal ettiği Filistin topraklarını kan gölüne çeviren İsrail, gözünü Lübnan'a dikti. Gerek terörist saldırılarla gerekse de havadan düzenlediği saldırılarla Lübnan'da çok sayıda kişinin ölmesine neden olan İsrail, akşam saatlerinde düzenlediği saldırılarda 40 dakikadan az bir zamanda 50 noktayı vurdu. Saldırılar sonucu ölen ve yaralananların olduğu belirtiliyor.

Lübnan'dan resmi açıklama: 'Patlayıcılar önceden yerleştirildi, mesaj gönderilerek patlatıldı' Lübnan'dan resmi açıklama: 'Patlayıcılar önceden yerleştirildi, mesaj gönderilerek patlatıldı' Haberi Görüntüle

İSRAİL ORDUSUNDAN AÇIKLAMA

İsrail ordusundan yapılan açıklamada Lübnan’daki Hizbullah'a ait olduğunu ileri sürdüğü hedeflere saldırılar gerçekleştirmekte olduğu duyuruldu. Lübnan kaynakları ve sosyal medya kullanıcıları, İsrail savaş uçaklarının, Lübnan'ın güneyindeki yerleşim yerleri yakınlarındaki dağlık bölge ve vadilere, Litani Nehri çevresine düzenlediği hava saldırılarındaki patlamaların görüntülerini paylaştı. Benzer şekilde aynı süreçte İsrail'in kuzeyindeki yerleşim bölgelerinde akşam saatlerinde yeniden saldırı uyarı alarmları çaldı.

Soykırımcı İsrail askerlerinden insanlık dışı görüntü: Tekmeleyerek çatıdan attılar Soykırımcı İsrail askerlerinden insanlık dışı görüntü: Tekmeleyerek çatıdan attılar Haberi Görüntüle

MÜMKÜN OLAN EN YÜKSEK ALARM SEVİYESİNDE

Bu arada İsrail Ordusu Kuzey Komutanlığı Komutanı Tümgeneral Ori Gordin’in, İsrail’in kuzeyinde konuşlandırılmış birliklerin komutanlarıyla değerlendirme toplantısı yaptığı bildirildi. Yapılan açıklamada kuzey komutanlığına bağlı komutanların, “bölgedeki çatışmanın genişlemesine yönelik hazırlıkların parçası olarak durum değerlendirmeleri yaptığı” ifade edildi.

İsrail ordusundan yapılan bir başka açıklamada da İsrail Hava Kuvvetleri Komutanı Tomer Bar’ın, “hava kuvvetlerinin mümkün olan en yüksek alarm seviyesinde olduğu” sözlerine yer verildi.

ABD'den Lübnan'daki patlamalara ilişkin büyük bir yalan daha: 'Olaylarla ilgimiz yok' ABD'den Lübnan'daki patlamalara ilişkin büyük bir yalan daha: 'Olaylarla ilgimiz... Haberi Görüntüle

180 NOKTA HEDEF ALINDI

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, gün boyunca Lübnan’dan İsrail topraklarına geçen yaklaşık 90 roketin tespit edildiği, Lübnan’ın güneyine gerçekleştirilen hava saldırısında yaklaşık 180 noktanın hedef alındığı ve binlerce roket fırlatma namlusunun da vurulduğu belirtilmişti.

Nasrallah konuşurken İsrail jetleri bombardımana başladı: Kuzey sakinleri eve dönemeyecek Nasrallah konuşurken İsrail jetleri bombardımana başladı: Kuzey sakinleri eve dönemeyecek Haberi Görüntüle

İSRAİL'DE ACİL TOPLANTI

Bu arada İsrail ordu radyosundan yapılan açıklamada Başbakan Binyamin Netanyahu'nun bir saat içinde acil güvenlik toplantısı çağrısı yaptığı, toplantıya birçok bakan ve güvenlik görevlisinin davet edildiği bildirildi.

Savaş provası! Japon denizinde tarihi tatbikat: Rus Su-35'ler ve MiG-31BM'ler gökyüzünde Savaş provası! Japon denizinde tarihi tatbikat: Rus Su-35'ler ve MiG-31BM'ler... Haberi Görüntüle

LÜBNAN BASININDAN AÇIKLAMA

Öte yandan, Lübnan resmi haber ajansı NNA'da yer alan habere göre, İsrail savaş uçakları, ülkenin güneyindeki kasabalara 40 dakika içinde 50'den fazla hava saldırısı düzenledi. Çoğunlukla tepe, vadi ve nehir yataklarının hedef alındığı saldırılarda, güneyde yer alan Rumin Vadisi, Deyr ez-Zehrani bölgesi, El-Luveyze, Melih, Barti, Kefer Melki, Bel er-Reyhan kasabalarının etekleri ile İzze ve Deyr ez-Zehrani kasabaları arasındaki ormanlık alan ve Et-Tuffah bölgesinde yer alan Basalya beldesi gibi birçok nokta hedef alındı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading