İsrail Maliye Bakanı Smotrich ağzındaki baklayı çıkardı: Yahudi devleti için toprak alacakları devletleri açıkladı

İsrail Maliye Bakanı Smotrich ağzındaki baklayı çıkardı: Yahudi devleti için toprak alacakları devletleri açıkladı

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ile birlikte yaptığı ırkçı açıklamalarla dikkatleri üzerine çeken İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, ağzındaki baklayı çıkardı. Smotrich, "Ürdün'ü, Suudi Arabistan'ı, Mısır'ı, Irak'ı, Suriye'yi ve Lübnan'ı kapsayan bir Yahudi devleti istediğimizi çok açık söylüyorum." ifadesini kullandı. 

Dünya

10.10.2024, 02:17

İsrail kabinesinin ırkçı isimlerinden Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, gündeme bomba gibi düşen açıklamalarda bulundu. Smotrich, açıklamalarında siyonist radikalliğini en iyi biçimde yansıtıyor. İsrail yayılmacılığının bölgeyi ateşe topuna çevirdiği bir zamanda gelen bu açıklamalar aynı zamanda terör devletinin neyi neden yaptığını da ortaya koyuyor. 

Arz-ı mevud safsatalarıyla bulunduğu her yeri kan gölüne çeviren işgalciler, işgal ettikleri Filistin topraklarında 1948'den bu yana cinayetler işliyor. Özellikle son bir yılda Gazze özelinde düzenlenen saldırılar ise soykırıma vardı. Özellikle sivilleri hedef alan İsrail ordusu, gerek Gazze'de gerekse de Batı Şeria'da dünyada eşi benzeri olmayan katliamlara imza attı. Üstelik bu katliamlar dünyanın gözü önünde, canlı yayında gerçekleşti. Başta BM olmak üzere dünya ülkelerinin sessizliği ise apayrı bir paradoks. 

Hizbullah meydan okudu: Daha çok kaybedeceksin Netanyahu bu size ders olsun Hizbullah meydan okudu: Daha çok kaybedeceksin Netanyahu bu size ders... Haberi Görüntüle

GÖZÜNÜ LÜBNAN'A ÇEVİRDİ

Gazze ve Batı Şeria'dan sonra yönünü Hizbullah bahanesiyle Lübnan'a çeviren gözü dönmüş cani ordusu, burada da sivillere yönelik ölümcül saldırılar düzenliyor. Dünya, Hizbullah liderlerini hedef alıyoruz deyip yüzlerce sivili katleden terör devletine karşı aynen Gazze'de olduğu gibi sessizliğini koruyor. Türkiye dışında İsrail'e karşı ciddi tepki gösteren ve somut adım atabilen tek bir ülke dahi yok. 

Başta ABD ve Batılı devletlerin desteğine ve dünya devletlerinin sessizliğine güvenen İsrail radikal öğretilerini gerçekleştirme daha cesaretli adımlar atıyor. 

"Vadedilmiş topraklar" hayali kuranlardan biri de İsrail'in Maliye Bakanı Bezalel Smotrich... İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ile beraber en az Başbakan Binyamin Netanyahu kadar radikal fikirleri olan Smotrich'in bir belgesel için kayda alınan videosu sosyal medyayı salladı. Smotrich, videoda Yahudi bir devlet istediğini, bu devletin Yahudi halkının değerlerine uygun hareket edecek bir devlet olacağını belirtiyor. İsrail'in sınırlarının denizden başladığını ve nehirde bittiğini kaydeden ırkçı bakan, gelecekte Kudüs'ün Şam'a kadar genişleyeceğini öne sürdü. Smotrich, İsrail'in Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren saldırılarının sebebini ise şu sözlerle açık ediyor: "Çok açık söylüyorum; Ürdün'ü, Suudi Arabistan'ı, Mısır'ı, Irak'ı, Suriye'yi ve Lübnan'ı kapsayan bir Yahudi devleti istiyoruz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading