İsrail medyasından olay iddia: Katliam ortakları İran'a misilleme saldırı planında mutabakata yakın

İsrail medyasından olay iddia: Katliam ortakları İran'a misilleme saldırı planında mutabakata yakın

İsrail medyasına göre; Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren bebek katili Netanyahu ile soykırım ortağı ABD Başkanı Joe Biden Tel Aviv'in İran'a olası saldırı planında mutabakata yakın.

Dünya

11.10.2024, 10:53

Dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail, geçtiğimiz günlerde Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ı ve 31 Temmuz'da Tahran'da Hamas lideri İsmail Haniye'yi öldürdü.

İran, peş peşe gelen suikastların ardından 1 Ekim tarihinde İsrail'in Tel Aviv'deki askeri üslerine iki dalgalı balistik füze saldırısı başlattı.

1 Ekim tarihinde İran füzeleri Gazze'den sonra Lübnan'ı da kana bulayarak Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren İsrail'i vurdu.

Tel Aviv'e yaklaşık 200 füze fırlatılırken dünya intikam yemini eden İsrail'in İran'a misilleme yapıp yapmayacağını merak ederken İsrail medyasından dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

İran'da İsrail saldırısı önlemi! Tüm uçuşlar askıya alındı İran'da İsrail saldırısı önlemi! Tüm uçuşlar askıya alındı Haberi Görüntüle

İRAN'A MİSİLLEME OLACAK MI?

Walla haber sitesi, Başbakan Binyamin Netanyahu ile soykırımın başından bu yana terör devletinin yanında saf tutan ve katliamlara göz yuman ABD Başkanı Joe Biden'ın 9 Ekim'deki telefon görüşmesinde İsrail'in İran'a olası misillemesinin ele alındığını yazdı.

İsrailli ve ABD'li yetkililerin iddiasına göre; Netanyahu ile Joe Biden arasındaki görüşmede İsrail'in İran'a olası saldırı planının niteliği ve kapsamı konusunda Washington ile Tel Aviv arasındaki görüş ayrılığı büyük oranda giderildi.

Suriye'de ABD üssüne saldırı! Roketler peş peşe ateşlendi Suriye'de ABD üssüne saldırı! Roketler peş peşe ateşlendi Haberi Görüntüle

ZAMANLAMA İÇİN YETKİ VERİLMESİ BEKLENİYOR

Söz konusu haberde katliam ortakları arasındaki fikir ayrılıkları büyük oranda giderilse de İsrail'in olası misilleme saldırı planının Washington yönetiminin istediğinden biraz daha agresif olduğu savunuldu. Haberde ayrıca dün akşam toplanan İsrail Güvenlik Kabinesinin, Netanyahu ile Savunma Bakanı Yoav Gallant'a İran'a saldırının zamanlamasını belirleme yetkisini vermesinin beklendiği belirtildi.

F-35 rakip olacak! Peynir ekmek gibi savaş uçağı satacaklar: İhracat rekoru kırması bekleniyor F-35 rakip olacak! Peynir ekmek gibi savaş uçağı satacaklar: İhracat... Haberi Görüntüle

İSRAİL, İRAN'A NASIL YANIT VERECEK?

Bebek katili Netanyahu hükümetinin kamuoyuna yaptığı açıklamalara bakıldığında tüm seçenekler masada. Ortadoğu kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Başbakan Netanyahu'nun acımasız ve zorba ordusunun İran'ın stratejik varlıklarına misilleme saldırısı başlatması bekleniyor. Olasılıklar arasında nükleer ve petrol üretim tesislerine saldırılar, İran Devrim Muhafızları'na yönelik hedefli suikastlar ve askeri varlıklara yönelik hassas saldırılar yer alabilir.

İran, 1 Ekim'de İsrail'e füze saldırısında bulunmuştu. Tel Aviv yönetimi, İran'ın bu saldırısına karşılık verileceğini bildirmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading