İsrail, ön soruşturmayı tamamladı: Hizbullah İHA'sı İsrail helikopteri zannedilmiş

İsrail, ön soruşturmayı tamamladı: Hizbullah İHA'sı İsrail helikopteri zannedilmiş

Dün akşam saatlerinde Hizbullah tarafından İsrail'e yönelik askeri üsse yapılan İHA'lı saldırının yankıları devam ediyor. İsrail ordusunun söz konusu saldırıya yönelik yürüttüğü soruşturmada ilk sonuçlar alındı. Buna göre İsrail hava kuvvetlerinin Hizbullah İHA'sını kendi helikopteri zannettiği belirtildi.

Dünya

15.10.2024, 10:49

Önce işgal ettiği Filistin topraklarında Gazze'yi ve Batı Şeria'yı sonra da Lübnan'da ülkenin güneyini ve başkent Beyrut'u kan gölüne çeviren soykırımcı İsrail, dün akşam saatlerinde hiç ummadığı bir saldırıyla karşılaştı. Katiller ordusunun Hayfa'nın güneyinde bulunan Golani askeri üssüne Hizbullah tarafından insansız hava aracıyla saldırı düzenlenmiş, işgalciler 4 askerin öldüğünü, 7'si ağır 58 askerin ise yaralandığını duyurmuştu. Fakat tüm dünya kamuoyu kayıpların bu kadar olmadığı, daha fazla olduğu ymnünde hemfikir. 

Poseidon'un ordusu Herkül'e takıldı: Buzullar ısınıyor: Savaş gemileri Arktik'te Poseidon'un ordusu Herkül'e takıldı: Buzullar ısınıyor: Savaş gemileri Arktik'te Haberi Görüntüle

ÖN SORUŞTURMA TAMAMLANDI

Bu saldırının yankıları devam ediyor. İsrail Ordu Radyosu, İsrail ordusunun saldırıyla ilgili yürütülen soruşturmanın ön sonuçlarını açıkladı. Buna göre Hizbullah'ın Hayfa'ya 3 İHA ve 3 güdümlü füze ile saldırıdığı belirtildi. Açıklamada İsrail donanmasıyla Demir Kubbe'nin 2 İHA'ya müdahale ettiği, üçüncü İHA'ya ise müdahale edemediği aktarıldı. Bunu "Alçak irtifada uçması veya hava kuvvetlerinin GPS sistemine müdahalesi sebebiyle hava kuvvetleri, İHA'nın kendi kendini imha ettiğini düşündü." ifadesiyle açıklayan ordu, İHA'nın "hava tehdidi olarak sınıflandırılabilecekken bunun gerçekleşmediği" kaydetti.

F-35 rakip olacak! Peynir ekmek gibi savaş uçağı satacaklar: İhracat rekoru kırması bekleniyor F-35 rakip olacak! Peynir ekmek gibi savaş uçağı satacaklar: İhracat... Haberi Görüntüle

KENDİ HELİKOPTERİ ZANNETMİŞ

Bu arada İsrail hava kuvvetlerinin Hayfa'nın güneydoğusundaki Yokneam bölgesinde halkın şüpheli bir uçak gördüğüne dair bildirimlerde bulunduğunu bildirdiği ancak o sıralarda aynı bölgede bir helikopterin de uçması sebebiyle, bildirimde bulunulan hava aracının İsrail helikopteri olduğunun düşünüldüğü savunuldu.

Açıklamada Hizbullah'ın gönderdiği İHA'nın, "Şahid 107" tipi, ağırlığının 3 ila 5 kilogram ağırlığında savaş başlığına sahip olduğu ve GPS sistemiyle çalıştığı,  uzaktan kontrol edilmediği, konum ve rota bilgisinin önceden belirlendiği kaydedildi. Hizbullah'ın "dikkatli bir şekilde İHA'yı İsrail askerlerinin yemek yediği sırada askeri üssün yemekhanesine hedeflediğinin" değerlendirildiği ifade edildi.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading