Sitede Ara

İsrail Ordu Sözcüsü Hagari havaalanını işaret etti: 'Kimse uçak indiremeyecek'

İsrail Ordu Sözcüsü Hagari havaalanını işaret etti: 'Kimse uçak indiremeyecek'

İsrail Ordu Sözcüsü Danie Hagari, kısa süre içerisinde Beyrut'a yeniden saldıracaklarını açıkladı. Akşam saatlerinde Beyrut'a yakın Dahiye kasabasına saldıran işgal güçleri Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı hedef almıştı.

Dünya

28.09.2024, 02:13

Lübnan'ın başkenti Beyrut yakınlarındaki Dahiye'de Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı hedef alan İsrail ordusu, aynı bölgelere yeniden saldıracağını duyurdu. Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, "Önümüzdeki saatlerde Hizbullah'ın stratejik hedeflerine saldıracağız." dedi.

Hagari, Hizbullah'ın silah depsu olarak kullandığını iddia ettiği binaları yeniden vuracaklarını açıkladı. Akşam saatlerinde yaptıkları saldırının sonuçlarını incelediklerini belirten Hagari, saldırı sırasında Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın binada olup olmadığı konusunda yorumda bulunmadı.

İngiltere'den flaş yaptırım kararı: Rusya'nın hedeflerine darbe! İngiltere'den flaş yaptırım kararı: Rusya'nın hedeflerine darbe! Haberi Görüntüle

BEYRUT HAVAALANI MI ELE GEÇİRİLECEK?

Bu arada Hagari, ordunun, Beyrut Uluslararası Havaalanı da dahil olmak üzere Hizbullah'a hiçbir yerden silah transferine izin vermeyeceklerini söyledi. Hagari, "Hizbullah'a hiçbir şekilde silah transferine izin vermeyeceğiz. İran'ın Hizbullah'a silah transferini biliyoruz ve onları engelliyoruz. Hava Kuvvetleri uçakları şu anda Beyrut havaalanı bölgesinde devriye geziyor. Şimdiye kadar Lübnan, Suriye'nin aksine, yıllar boyunca sorumlu davrandı ve silahların sivil havaalanından geçmesine izin vermedi." ifadelerini kullandı. Hagari sözlerinin devamında "Düşman uçaklarının silahlı olarak Beyrut'taki sivil havaalanına inmesine izin vermeyeceğimizi duyuruyoruz. Bu sivil bir havaalanıdır, sivil kullanıma yöneliktir ve öyle kalmalıdır." dedi.

ABD'de skandal karar! Cinayetle suçlanan siyahi imam, suçu ispat edilmediği halde idam edildi ABD'de skandal karar! Cinayetle suçlanan siyahi imam, suçu ispat edilmediği... Haberi Görüntüle

"MAHALLELERİ BOŞALTIN" 

Bu arad bir diğer sözcü Avichay Adraee, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Beyrut'un güneyindeki yer alan el-Leyleki ve el-Hadas mahalleleri sakinlerinin evlerini "acilen terk etmeleri" çağrısında bulundu.

Adraee, "Beyrut'un güneyindeki Dahiye'de oturanlara acil çağrı: El-Leyleki Mahallesi sakinleri ile el-Hadas Mahallesi'nde yer alan bazı binalarda oturanlar, Hizbullah'ın çıkarlarına yakın olmanız hasebiyle binaları derhal terk ederek bölgeden en az 500 metre uzaklaşmalısınız." ifadelerinu kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading