Yandex Metrica

İsrail, Refah'ta sivillerin çadırlarını bombaladı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail, Refah'ta sivillerin çadırlarını bombaladı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

ABD destekli işgalci İsrail ordusu Gazze'deki katliamlarına bir yenisini daha ekledi. Refah'a top mermileriyle saldırı düzenleyen soykırımcılar, yerinden edilmiş Filistinlilerin bulunduğu çadırları bombaladı. Saldırı sonucu "şimdilik" 25 sivil ölürken 50 sivil de yaralandı.

Dünya

22.06.2024, 01:56

İsrail, acımasız saldırılarına devam ediyor. Refah'ın kuzeyini yerle bir ettikten ve on binlerce sivili katlettikten sonra güneye yönelen işgalci ordu buradaki katliamlarını günbegün artırıyor. Refah kentinin El-Mevasi bölgesine düzenlenen saldırıda 25 sivil hayatını kaybederken 50 sivil yaralandı. Görgü tanıkları, bölgeye düzenlenen saldırı sonucunda çadırların yandığını aktardı. İsrail'in bombaladığı El-Mevasi bölgesi İsrail tarafından güvenli bölge olarak gösterilip Filistinlilere öneriliyordu. 

İsrail ordusu uluslararası toplumudan gelen uyarılara ve Uluslararası Adalet Divannın kararına rağmen Refah'a yönelik saldırılara devam ediyor. BM'nin yargı organı UAD, 24 Mayıs'ta aldığı tedbir kararlarında, İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarını derhal durdurmasına, insani yardımları engellememesine ve suçlarını araştıracak BM görevlilerinin Gazze'ye girişine izin vermesine hükmetmişti.  İsrail daha önce de aynı bölgeyi bombalamış ve saldırıda 21 kişi yaşamını yitirirken 64 kişi yaralanmıştı.

Son dakika... Rusya'da sinagog ve kiliseye silahlı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var Son dakika... Rusya'da sinagog ve kiliseye silahlı saldırı: Çok sayıda... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ SOYKIRIMI

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gaze'de 37 binden fazla Filistinli sivili katletti. Katledilen Filistinlilerin 26 binden fazlasını kadın ve çocuklar oluşturuyor. Ayrıca enkaz altında kalan ve ulaşılamayan binlerce cesedin olduğu tahmin ediliyor. Bölgede 85 bini aşkın yaralı sağlık hizmetlerinden mahrum bir biçimde yaşama tutunmaya çalışıyor. Güvenli yer arayışında olan Filistinlilerin 1,9 milyondan fazlası zorla göç ettirilmiş durumda. 

İsrail, 25 Mart'ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde alınan ateşkes kararına uymuyor. Bu karara rağmen saldırılarına devam eden işgal güçlerine şimdiye kadar herhangi bir yaptırım uygulanmış değil. Uluslararası toplum, sivil ölümleri artıracak Refah saldırısıyla ilgili İsrail ordusuna uyarıda bulunuyor. İsrail, bir süredir sivillerin son sığınağı olan Refah'a saldırmak için hazırlık yapıyor. Şu an Refah'a 1,5 milyondan fazla Filistinli sığınmış durumda. İsrail makamlarına göre  Gazze Şeridi'nde bazıları hayatta, bazıları ölü 125 İsrailli esir bulunuyor. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in  Gazze'ye saldırılarında öldürülen İsrailli esirlerin sayısının 70'i geçtiğini duyurmuştu. Bu arada  7 Ekim'den bu yana ölen İsrailli asker sayısı 306'sı karadan işgal sürecinde olmak üzere 658'e yükseldi.

BM Güvenlik Konseyi, ABD Başkanı Joe Biden’ın açıkladığı ve ilk aşamasında Gazze’de hemen ateşkes öngören 3 aşamalı teklife destek talep edilen karar tasarısını kabul etmişti. İsrail’in, Biden’ın teklifini kabul ettiği belirtilen kararda, Hamas’a da teklifi kabul etme ve uygulama çağrısı yapıldı. 15 üyeli BMGK’da yapılan oylamada, karar tasarısı 14 "evet" oyu alırken, Rusya "çekimser" oy kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading