Yandex Metrica

Sitede Ara

İsrail, sahra hastanesini bombaladı! Çok sayıda kişi hayatını kaybetti

İsrail, sahra hastanesini bombaladı! Çok sayıda kişi hayatını kaybetti

Dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan terör devleti İsrail'in Deyr Belah'te bir sahra hastanesini bombalaması sonucu 31 kişi öldü.

Dünya

27.07.2024, 17:20

ABD başta olmak üzere birçok ülkenin desteğini arkasına alarak dünyada eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları acımasızca devam ediyor.

İsrail savaş uçaklarının, Gazze Şeridi'nin orta kesimlerindeki Deyr Belah kentinde bulunan yerinden edilmiş kişilerin sığındığı Hadice Okulundaki sahra hastanesini bombaladı.

Erdoğan ve Sisi'den beyaz sayfa! Ankara'daki tarihi ziyaret dünya basınında: Yeni dönem başlıyor Erdoğan ve Sisi'den beyaz sayfa! Ankara'daki tarihi ziyaret dünya basınında:... Haberi Görüntüle

31 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Gazze'deki hükümetin medya ofisinden yapılan açıklamada saldırıda 31 Filistinlinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı belirtildi. İsrail savaş uçaklarının söz konusu okuldaki sahra hastanesine 3 füze fırlattığı aktarıldı.

Açıklamada İsrail tarafından işlenen bu katliamların sağlık sistemini, hastaneleri yıkarak, hizmet dışı bıraktığına işaret edildi. Açıklamanın devamında yerinden edilmişlere ve sivillere yönelik bu katliamların devam etmesinden İsrail ve ABD yönetiminin sorumlu olduğuna dikkat çekildi.

Almanya'da aşırı sağ yükseliyor! Nazilerden bu yana bir ilk! Alternatif Partisi ilk sıraya yerleşti Almanya'da aşırı sağ yükseliyor! Nazilerden bu yana bir ilk! Alternatif... Haberi Görüntüle

''BÜYÜK BASKI VAR''

Gazze'deki hükümetin medya ofisinden yapılan açıklamanın devamında şunlar kaydedildi;

"Sağlık ve tıbbi malzeme eksikliği, sınır kapılarının yaralı ve hastaların geçişine kapatılması, yakıt getirilmemesi ve insani durum nedeniyle sağlık ekipleri ve kalan ameliyathaneler üzerinde büyük baskı var." 

Rus doğalgazında Türkiye planı: Avrupa’ya sevkiyat buradan yapılacak Rus doğalgazında Türkiye planı: Avrupa’ya sevkiyat buradan yapılacak Haberi Görüntüle

HAMASI BAHANE EDİP SALDIRDILAR

Öte yandan İsrail ordusu da konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, Hadice Okulu yerleşkesinin içinde "gizli bir Hamas komuta ve kontrol kompleksine saldırı düzenlediğini" iddia etti.

Netanyahu'nun acımasız ve zorba ordusunun hedef aldığı okulun, daha önce Filistinlileri sığınmaya çağırdığı Deyr Belah kentinin batısında “insani bölge" olarak sınıflandırdığı bölgede bulunuyor.



Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading