İsrail saldırısı sonrası İran'dan ilk açıklama: Hamaney emir verdi ordu alarma geçti

İsrail saldırısı sonrası İran'dan ilk açıklama: Hamaney emir verdi ordu alarma geçti

İsrail Başbakan Netanyahu'nun acımasız ve zorba ordusu, İran'daki askeri bölgelere nokta atışı saldırılar düzenlendiğini açıkladı. Tahran ve Kerec şehrinde çok sayıda patlama meydana geldi. Saldırının ardından iptal edilen uçuşlar yeniden başladı. İran'ın, İsrail'in saldırılarına cevap vermeye hazırlıklı olduğu ve "orantılı karşılık" vereceği açıklandı. Öte yandan İran, saldırıalrda iki askerinin öldüğünü duyurdu.

Dünya

26.10.2024, 11:38

Gazze'de dünyanın gözü eşi önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail ordusu, gözünü İran'a çevirdi.

Başbakan Netanyahu'nun acımasız ve zorba ordusu, İran'daki askeri bölgelere nokta atışı saldırılar düzenlendiğini açıkladı.

Amerika'dan temin edilen Switchblade de ALPAGUT korkusunu dindirmedi: Amerika'dan temin edilen Switchblade de ALPAGUT korkusunu dindirmedi: "Atina güvende... Haberi Görüntüle

ASKERİ NOKTALAR HEDEF ALINDI

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

''İran'a misilleme saldırısını tamamladık. Hedeflerimize ulaştık. Artık İsrail'in İran'da daha geniş bir hareket alanı var. İran, İsrail'i iki kez vurdu ve bunun bedelini ödedi. Gazze ve Lübnan'daki savaşın hedeflerine odaklanmış durumdayız.''

Saldırının tamamlandığını açıklayan İsrail ordusu, "İran'ın İsrail'e saldırıda kullandığı füzelerin üretildiği tesis ve karadan havaya füze savunam sistemleri vuruldu" ifadelerini kullandı. 

Soykırımcı trol Katz, yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı: Sinvar'ın naaşı üzerinden hadsiz paylaşım Soykırımcı trol Katz, yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı: Sinvar'ın naaşı... Haberi Görüntüle

''İPLER İRAN'IN ELİNDE''

Gece saatlerinden itibaren üç dalga halinde saldırı oldu. İlk dalgada İran savunma sistemleri hedel alındı. Diğerlerinde ise füze-drone üretim tesis ve üsleri vuruldu. Saldırıya İran'ın hava savunma sistemleri karşılık verdi.

İran medyasına göre, Tahran ve Kerec şehrinde çok sayıda patlama meydana geldi. Tahran'daki patlamalarla eş zamanlı olarak Suriye'nin başkenti Şam ve Humus ilinde de patlamalar meydana geldiği bildirildi.

İsrail ordusu İran'a yönelik operasyonu yönettikleri görüntüleri paylaştı

İsrail merkezli Jerusalem Post ise ''Şimdi ipler yeniden İran'ın elinde. Eğer caydırılmazlarsa, gerilim daha da tırmanabilir.'' değerlendirmesinde bulundu.

İran merkezli Tasnim’e konuşan yetkili, şunları kaydetti;

''İsrail ordusunun 20 hedefi vurduğuna dair iddialar gerçeği yansıtmıyor, vurulan hedef sayısı çok daha az. Saldırı İran sınırları dışından gerçekleştirildi. Sadece sınırlı hasara yol açtı. Tahran’da İran Devrim Muhafızları’na ait herhangi bir askeri merkez hedef alınmadı.''

İran, İsrail'in saldırısının ardından ülke genelinde askıya alınan uçuşların yerel saatle 09.00 itibarıyla yeniden başladığını duyurdu. Öte yandan İran, saldırıalrda iki askerinin öldüğünü duyurdu.

Jerusalem Post 'Hamas’ın gizli lideri' demişti! İsrail Yahya Sinvar’ın kardeşinin peşinde! Jerusalem Post 'Hamas’ın gizli lideri' demişti! İsrail Yahya Sinvar’ın kardeşinin... Haberi Görüntüle

İRAN'DAN 'ORANTILI KARŞILIK VERECEĞİZ' MESAJI

İran'ın, İsrail'in saldırılarına cevap vermeye hazırlıklı olduğu ve "orantılı karşılık" verileceği bildirildi.

İran'ın yarı resmi haber ajansı Tesnim'in haberine göre, ismi açıklanmayan bir kaynak Tahran'ın, İsrail'in gece saatlerinde gerçekleştirdiği hava saldırısına karşılık vereceğini ifade etti.

Kaynak, "Önceden belirttiğimiz gibi İran, İsrail'in saldırılarına cevap vermeye hazırlıklıdır. İran, herhangi bir saldırıya karşılık verme hakkını saklı tutar. İsrail'in herhangi bir eylemine uygun karşılık alacağına şüphe yoktur." ifadelerini kullandı.

İsrail’in yeni soykırım planı: Teslim ol ya da öl İsrail’in yeni soykırım planı: Teslim ol ya da öl Haberi Görüntüle

İRAN ORDUSU ALARMDA

Amerikan New York Times (NYT) gazetesinin dört İranlı yetkiliye dayandırdığı habere göre, ülkenin dini lideri Ali Hamaney, İran ordusuna “savaşa hazır olmalarını ancak aynı zamanda savaştan kaçınmaya çalışmalarını” emretti. Böyle bir durumda İran’ın yanıt senaryosu, İsrail topraklarına 1.000’e kadar balistik füze, Tahran’ın Lübnan, Irak ve Yemen’deki vekilleri tarafından İsrail’e daha fazla saldırı ve Basra Körfezi’ndeki enerji tedarikine müdahaleyi içerebilir. 

Putin'in gölge filosu! Hurda tankerler ve petrol atıkları zehir saçıyor Putin'in gölge filosu! Hurda tankerler ve petrol atıkları zehir saçıyor Haberi Görüntüle

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saraydan konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Biden'ın ulusal güvenlik ekibi tarafından İsrail'in İran'a yönelik "askeri operasyonu" hakkında bilgilendirildiği aktarılan açıklamada, ABD Başkanı'nın gelişmeleri yakından takip ettiği belirtildi.

Açıklamada, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in de İsrail'in İran'da askeri hedeflere yönelik saldırıları hakkında bilgilendirildiği, gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceği ifade edildi.

Öte yandan İsrail Kanal 12 televizyonuna açıklama yapan Beyaz Saraydan üst düzey bir yetkili, "İsrail, İran saldırısına karşılık verdi ve bizim açımızdan bu noktada sona ermeli. İran karşılık verirse, İsrail'i savunacağız." dedi.

Yetkili, "Hazırız ve bunun sonuçları olacak. Bu mesaj, İran'a da iletildi." ifadelerini kullandı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading