İsrail Savunma Bakanı Gallant'tan UAD kararına tepki: Gazze'de yapılan soykırımı savundu

İsrail Savunma Bakanı Gallant'tan UAD kararına tepki: Gazze'de yapılan soykırımı savundu

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Uluslararası Adalet Divanının ülkesi hakkında aldığı karara tepki gösterdi.

Dünya

06.05.2024, 17:27

Uluslararası Adalet Divanı, İsrail'in Soykırım Sözleşmesi kapsamında yasaklanan fiilleri işlemesini önlemesine ve gerekli tedbirleri almasına hükmetti. Bu karara İsrail'den cevap gecikmedi. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant Güney Afrika'nın Gazze'de işlenen suçlar hakkında soykırım davası açmasını Yahudi karşıtlığı olarak nitelendiren Yoav Gallant, UAD'ın aldığı kararla "beklenenin ötesine geçtiğini" öne sürerek "İsrail devletinin, teröristlerle Gazze'deki sivil halk arasında ayrım yapması için ahlak dersi verilmesine ihtiyacı yok." ifadesini kullandı.

Eurofighter'a kapı mı açılıyor? Almanya satışa onay verdi: 100 RAM füzesi SeaHake torpidosu envantere girdi Eurofighter'a kapı mı açılıyor? Almanya satışa onay verdi: 100 RAM... Haberi Görüntüle

GAZZE'DE ÖLDÜRDÜKLERİ ÇOCUKLARI GÖRMEDİ

Gazze'de öldürdükleri 11 binden fazla çocuğu görmezden gelen Gallant, İsrail ordusunun ruhunda adaletin bulunduğunu savundu. 

Gallant, "İsrail devleti, 7 Ekim'i asla unutmayacaktır. İsrail ordusu ve güvenlik teşkilatları, Hamas terör örgütünün askeri ve idari kapasitesini ortadan kaldırmak ve rehineleri evlerine geri döndürmek için çalışmaya devam edecek." değerlendirmesinde bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading