İsrail, Suriye'ye girdi! Tank mevzisi bile oluşturdu

İsrail, Suriye'ye girdi! Tank mevzisi bile oluşturdu

İsrail güçleri, Suriye'nin güneyindeki Kuneytra kırsalında sınırı aşarak tank mevzisi oluşturdu. Sınır hattında yaşanan bu gelişme, bölgedeki gerilimi yeniden yükseltti.

Dünya

13.10.2024, 20:30

İsrail ordusu, Suriye'nin güneyindeki Kuneytra ilinde sınıra yakın bir bölgede tank mevzisi oluşturdu. Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, İsrail'e ait iki zırhlı iş makinesi dün sınırı geçerek Kuneytra'nın güney kırsalındaki Kavdana köyü yakınlarında mevzi kazmaya başladı. Oluşturulan bu mevziye, İsrail güçleri tarafından iki tank konuşlandırıldığı bildirildi.

Lübnan'da ilhak planı: Önce Gazze şimdi Beyrut! İsrailli şirket 'Lübnan'da ev sahibi olmanın vakti geldi' başlıklı ilan yayınladı Lübnan'da ilhak planı: Önce Gazze şimdi Beyrut! İsrailli şirket 'Lübnan'da... Haberi Görüntüle

TOPRAK BARİKATLARLA GÜÇLENDİRLMİŞ MEVZİ

İsrail güçlerinin kazdığı bu mevzi, geniş bir alanı kapsayacak şekilde toprak barikatlarla çevrildi. Bölgedeki yerel kaynaklar, İsrail’in bu hamlesinin, bölgedeki güvenlik dinamiklerini yeniden şekillendirebileceğine dikkat çekiyor. Mevziye yerleştirilen tanklar, Kuneytra’nın güneyinde, stratejik öneme sahip Kavdana köyü çevresinde bulunuyor.

Hava Kuvvetleri etkinliğinde kaos: Hindistan’da ihmal ölüm getirdi! Çok sayıda ölü ve yaralı var... Hava Kuvvetleri etkinliğinde kaos: Hindistan’da ihmal ölüm getirdi! Çok sayıda... Haberi Görüntüle

BÖLGEDEKİ ASKERİ VARLIKLAR VE GERİLİMLER

İsrail’in bu askeri hamlesi, Suriye’deki iç savaş sürecinde oldukça hassas bir noktada yer alan Kuneytra’da yeni bir gerilimin habercisi olurken, özellikle, İsrail’in mevzi kurduğu yerin yakınlarında bulunan Tel Hara Tepesi'nde Rus askerlerine ait bir askeri noktanın bulunması, uluslararası dengeler açısından dikkat çekiyor. Bölge, Hizbullah ve İran destekli grupların zaman zaman sınırlı varlık gösterdiği, Beşşar Esed rejimi güçlerinin de sıklıkla keşif ve gözetleme faaliyetleri yürüttüğü bir alan olarak biliniyor.

Atom bombası patlattılar, depreme yol açtı! İşte gündeme bomba gibi düşen İran iddiası... Atom bombası patlattılar, depreme yol açtı! İşte gündeme bomba gibi... Haberi Görüntüle

GEÇMİŞTE YAŞANAN SALDIRILAR

İsrail, 9 Ekim’de de Kuneytra'da Suriye rejimine ait bir askeri karargaha hava saldırısı düzenlemişti. Rejim medyası, bu saldırıda bir askerin hayatını kaybettiğini iddia etmişti. İsrail'in Kuneytra bölgesinde Esed rejimi ve İran destekli güçlere karşı düzenlediği saldırılar, sınır hattında zaman zaman şiddetlenen gerginliğin başlıca nedenleri arasında yer alıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading