Yandex Metrica

İsrail Türkiye'ye doğru ilerliyor! Arz-ı Mevud hayali kuran Siyonistler sınıra 500 km yaklaştı: Sırada kim var?

İsrail Türkiye'ye doğru ilerliyor! Arz-ı Mevud hayali kuran Siyonistler sınıra 500 km yaklaştı: Sırada kim var?

Önce Gazze, şimdi Lübnan'da soykırıma başlayan katil İsrail, sadece bir senede Türkiye sınırına 500 km yanaştı. Arz-ı Mevud hayali kuran terör devletinin sıradaki hedefi kim olacak?

Dünya

25.09.2024, 19:17

Tüm dünyanın gözleri önünde Gazze'de insanlık tarihinin en büyük soykırımını yapan İsrail, soykırım rotasını Lübnan'a kırdı. 20 Eylül'den bu yana Lübnan'ın güney ve doğu bölgelerini füze yağmuruna tutan terör devleti Arz-ı Mevud hayaline doğru hızla ilerliyor. 

Pezeşkiyan'dan dikkat çeken ziyaret açıklaması: 'Türkiye ile ilişkilere ayrıca önem veriyoruz' Pezeşkiyan'dan dikkat çeken ziyaret açıklaması: 'Türkiye ile ilişkilere ayrıca önem... Haberi Görüntüle

İSRAİL TÜRKİYE SINIRINA 500 KM YAKLAŞTI

Adım adım Türkiye sınırına doğru ilerleyen katil İsrail sadece bir senede Türkiye sınırına 500 km yaklaştı. Gazze'de başlattığı soykırımını, Lübnan'da devam ettiren Siyonist rejimin Arz-ı Mevud hayali sırada hangi ülke var sorularını da beraberinde getirdi. 

Son dakika... İran'a bir darbe daha! Kudüs Gücü Komutan Yardımcısı Muhammed Rıza'nın İsrail saldırısında öldürüldüğü iddia edildi Son dakika... İran'a bir darbe daha! Kudüs Gücü Komutan Yardımcısı... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN UYARIMIŞTI: HAMAS ANADOLU'NUN İLERİ HAT SAVUNMASINI YAPIYOR

Gazze'deki soykırımı her platformda yüksek sesle haykıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Arz-ı Mevud hayalini aylar öncesinden duyurmuştu. İsrail'in Gazze'de durmayacağını ifade eden Erdoğan, "Sanmayın ki İsrail Gazze’de duracak. Sanmayın ki Ramallah güvenlik içinde olacak. Bu azgın devlet, bu terör devleti eğer durdurulmazsa, vaat edilmiş topraklar hezeyanıyla gözünü er ya da geç Anadolu’ya dikecek." ifadelerini kullanmıştı.

İsrail, Gazze’de sadece Filistinlilere saldırmıyor; bize saldırıyor, bize. Hamas, Gazze’de Anadolu’nun ileri hat savunmasını yapıyor diyen Erdoğan, Bunu göremeyecek kadar kör müsünüz? Bunu anlamayacak kadar mı idrakiniz kapandı? Ben Hamas’ı Kuvayimillîye’ye benzetince rahatsız olanlar var. Neden rahatsız oldunuz? Kuvayimillîye’ye de -affedersiniz- Eşkıya demediler mi? Asi demediler mi? İsyancı demediler mi? Hain demediler mi? Şaki demediler mi?" demişti.

Bugün Hamas’a terör örgütü diyenler 100 yıl önce olsa inanın Kuvayimillîye’ye de terör örgütü diyecekler; asi, şaki, hain diyeceklerdir diyen Erdoğan, "Bu millet her zaman mazlumun yanında durmuştur. Bu millet her zaman mağdurun, garibin, gurebanın yanında durmuştur. Bu millet özellikle de istiklali için, özgürlüğü için, vatanlarını korumak için mücadele edenlerin yanında durmuştur. Hem kendi topraklarının istiklali için savaşan hem de Anadolu’yu savunan Hamas’ın yanında durmaya devam edeceğiz." yorumunu yapmıştı.

Putin'i çıldırtacak gelişme! İki ülkeden Ukrayna'ya 1,5 milyar dolarlık ek yardım Putin'i çıldırtacak gelişme! İki ülkeden Ukrayna'ya 1,5 milyar dolarlık ek... Haberi Görüntüle

ARZ-I MEV'UD HAYALİ NEDİR?

Katil İsrail'in yanıp tutuştuğu Arz-ı Mev’ud hayali içinde Kıbrıs ve Türkiye'nin de bulunduğu "Vadedilmiş Topraklar"ı hedefliyor. 

Vadedilmiş toprakların kuzey sınırı Türkiye'yi ilgilendiriyor. Fırat nehrinin çıkış noktasını esas alırsak bu sınır Malatya'ya uzanıyor. Bazı Yahudi din adamları Gaziantep ve çevresine dikkat çekiyor. Arz-ı Mevud Kıbrıs'a kadar genişleyebilir.

Eski dilde "Arz-ı Mevud" olarak bilinen bu terim günümüzde "Vadedilmiş Topraklar" olarak yaygınlık kazanmıştır. Arapça ve İbranicede yine aynı anlamda sırasıyla "Arzu'l-Mîâd" ve "ha-Arets ha-Muvtahat" terimleri kullanılırken, İngilizceye ise "the Promised Land" olarak çevrilmiş ve yaygınlık kazanmıştır.

Arz-ı Mevûd hikayesi Tevrat'a dayanır. Tevrat'ın ilk kitabı Tekvin'in 15. babında anlatıldığı kadarıyla Tanrı, İbranilerin atası Hz. İbrahim 75 yaşındayken kendisiyle bir ahit yapar. Bu ahit karşılığında İbrahim ve soyuna Tevrat'taki ifadesiyle "Mısır ırmağından büyük ırmağa, Fırat nehrine kadar" yani Nil'den Fırat'a kadar geniş bir coğrafyayı soyundan gelecek nesillerin dürüst, yani kendisine samimi anlamda kulluk yapmaları şartıyla vermeyi vaat etmiştir. Karşılıksız bir vaat değildir bu.

Habere Tepki Ver

0

0

2

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading