İsrail, uyarı yapmadan saldırdı: Beyrut'ta çok sayıda ölen ve yaralanan var

İsrail, uyarı yapmadan saldırdı: Beyrut'ta çok sayıda ölen ve yaralanan var

İsrail, lübnan'ın başkenti Beyrut'a uyarı yapmadan saldırdı. saldırıda 4 sivil hayatını kaybederken 24 sivil de yaralandı.

Dünya

22.10.2024, 02:05

İsrail'in Lübnan'daki vahşeti devam ediyor. Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan habeere göre işgal ordusu başkent Beyrut'a yeni hava saldırıları düzenledi. Beyrut'un el-Avzai bölgesine yapılan saldırının ilk olduğu aktarılan haberde ayrıca güneydeki Hureyk Mahallesi'ne de hava saldırılarının düzenlendiği ifade edildi. Güneyde bulunan Cenah bölgesinde yer alan Refik Hariri Devlet Hastanesi yakınlarınasavaş uçaklarıyla bombalar yağdıran terör devleti bu saldırıyı uyarı yapmadan düzenledi. Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada ise İsrail ordusunun hastane çevresine düzenlediği hava saldırısında ilk belirlemelere göre, biri çocuk 4 kişinin öldüğü, 24 kişinin yaralandığı ifade edildi.

AP ateşle oynuyor! Rus varlıklarıyla Ukrayna'ya devasa yardım onaylandı AP ateşle oynuyor! Rus varlıklarıyla Ukrayna'ya devasa yardım onaylandı Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN LÜBNAN'A SALDIRILARI

Hizbullah'la İsrail, 7 Ekim Aksa Tufanı operasyonu sonrası; 8 Ekim 2023'ten bu yana çatışıyor. israil ordusu, Hizbullah mensuplarına operasyon bahanesiyle 23 Eylül'de Lübnan'ın güney kentleriyle beraber Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Bu saldırılarda toplamda 2 bin 483 kişi hayatını kaybetti. Öldürülenlerin 104'ünü çocuklar 194'ünü ise kadınlar oluşturuyor. Yaralananların sayısı ise 11 bin 628.

Bu arada İsrail, Hizbullah liderlerini hedef almaya da devam etti. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 27 Eylül'de İsrail ordusu tarafından Beyrut'a düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybetti. Hizbullah, bu saldırılara roketlerle karşılık veriyor ancak şimdiye kaar büyük bir hasar bilgisi geçilmedi. Lübnan'da İsrail bombardımanından ötürü yüz binlerce kişi yerinden oldu. Ülke içindeki göçler devam ederken Suriye'ye on binlerce kişinin geçtiği belirtiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading