Yandex Metrica

İsrail, yeni katliamlara hazırlanıyor: Gazze'nin orta kesimi için tahliye kararı çıkarıldı

İsrail, yeni katliamlara hazırlanıyor: Gazze'nin orta kesimi için tahliye kararı çıkarıldı

7 Ekim'den bu yana Gazze'de taş üstünde taş bırakmayan ve on binlerce sivili katleden İsrail yeni katliamlara hazırlanıyor. İşgal ordusu, bu hafta ikinci kez Gazze'nin orta kesimindeki birçok bölge için tahliye emri çıkardı.

Dünya

25.08.2024, 11:41

İsrail katlederek, dünya da susarak Gazze'deki soykırımı normalleştiriyor. 7 Ekim'den beri Gazze'yi ibadethane, okul, hastane, yerleşim yeri demeden özellikle sivillerin bulunduğu alanlara yönelerek yerle bir eden işgal devleti, bir türlü kana doymadı. Gazze'nin yönetimini Filistinliler olmadan almak ve işgal ettiği topraklara yerleşmek isteyen İsrail, başta ABD olmak üzere Batılı devletlerin desteğiyle öldürmeye devam ediyor. Barışa, ateşkese ve esir değişimine yanaşmayan soykırımcılar, kendi askerlerini ve esirlerini öldürme pahasına binaları bombalıyor. 

İşgalciler, hiç ara vermedikleri katliama devam etme niyetinde. İsrail Ordu Sözcüsü Avihay Adraee, sosyal medya hesabınan yaptığı açıklamayla yeni bir tahliye emri yayınladı. Buna göre Filistinlilerden El-Masdar, El-Meğazi, El-Harat, El-Besatin, El-Ensar, Ed-Dimsa, Es-Safa ve Es-Sidra belediyeri ile Deyr Belah'ın doğusu ve Deyr'in doğu kavşağının boşaltılması isteniyor. Açıklamada burada yaşayanların insani bölgelere geçmeleri talep ediliyor. İsrail, 17 Ağustos'ta bir tahliye emri çıkarmış; bu emirde Meğazi dahil Gazze'nin orta kesimindeki bölgelerde yaşayanlardan derhal evlerini terk etmelerini istemişti.

Soykırımcı İsrail ordusu katliam yaptığı bölgeden çekildi: Tubas-Türk Hastanesi kuşatılmıştı Soykırımcı İsrail ordusu katliam yaptığı bölgeden çekildi: Tubas-Türk Hastanesi kuşatılmıştı Haberi Görüntüle

ZORUNLU GÖÇÜ SİLAH OLARAK KULLANIYOR

Gazze'yi işgal edip yönetimi ele almak isteyen İsrail, 7 Ekim'den bu yanba sık sık tahliye emirleri çıkarıyor. Bu yolla bölgeyi boşaltmayı amaçlayan işgal ordusu emre uymayanları öldürüyor. Birleşmiş Milletler'e göre Gazze'de yaşayan her 10 kişiden 9'u sorla yerinden edilmiş durumda. Gerek İsrail saldırıları gerekse de sürekli göç hali Gazzelilerin temel ihtiyaçlardan mahrum kalmasına neden oluyor. Gazzeliler başta gıda sıkıntısı olmak üzere tedavi imkanlarından yoksun bir biçimde yaşam mücadelesi veriyor. BM verileri Filistinlilerin çok önemli bir kısmının ayda bir göç etmek zorunda olduğunu gösteriyor. İsrail'in ölümcül saldırılarından kendilerini ve ailelerini korumak isteyen Filistinliler sığındıkları derme çatma çadırlarda işgal ordusu saldırısı olana kadar hayatta kalmaya çalışıyor. İsrail ordusu 7 Ekim'den bu yana sık sık çadırları, mülteci kamplarını ve konutları bombaladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading