İsrail'de katliamın bedeli günlük 133 milyon dolar! Bu değirmenin suyu nereden geliyor?

İsrail'de katliamın bedeli günlük 133 milyon dolar! Bu değirmenin suyu nereden geliyor?

Arz-ı Mevud hayalleriyle Ortadoğu'yu kan gölüğne döndüren İsrail, bu hayali için günlük 133 milyon dolar harcıyor. Şimdi merak edilen konu şu: Bu değirmenin suyu nereden geliyor?

Dünya

22.10.2024, 01:56

İsrail merkezli Ynet haber sitesi terör devleti İsrail'in döktüğü kanların günlük bedelini açıkladı. Haberde Gazze ve Lübnan'da harcanan bombaların bedelinin çok arttığı ifade edildi.

Son 50 günde maliyetlerin büyük artış gösterdiğine işaret edilen habeerde bunun sebebi olarak son haftalarda Lübnan'a gönderilmek üzere on binlerce yedek askerin göreve çağrılması gösterildi.

Gazze ve Lübnan'da yürütülen katliam ve soykırım politikasının İsrail'e günlük 500 milyon şekel yani 133 milyon dolara patladığı belirtilen haberde ordunun günlük olarak çok fazla mühimmat ve maliyeti yüksek yüzlerce hava savunma füzelerini kullandığı aktarıldı.

Bir FETÖ'cünün F-35 çığlığı: Türkiye Hamas'ı ve Rusya'yı destekliyor, bunu niçin yapıyorsunuz? Bir FETÖ'cünün F-35 çığlığı: Türkiye Hamas'ı ve Rusya'yı destekliyor, bunu... Haberi Görüntüle

HASAN NASRALLAH SALDIRISI İÇİN 6,6 MİLYON DOLAR HARCANDI

En yüksek bedel ise Hizbullah lideri Nasan Nasrallah'ın öldürüldüğü saldırıda ödendi. Nasrallah'ın öldürüldüğü saldırının tek başına maliyetinin 25 milyon şekel yani 6,6 milyon dolar olduğu belirtildi. Haberde İsrail Maliye Bakanlığı yetkilisinin kullandığı şu ifadelere yer verildi: "İsrail'in artan savaş maliyeti ve ABD'nin 18 milyar şekel (4,86 milyar dolar) değerindeki yardımlarının gelecek yıla ertelenmesine bağlı olarak hükümetin 2024 bütçesini üçüncü kez aşması bekleniyor."

Haberde ayrıca İsrail'in bu maliyetlerin altından kalkmasının zor olduğu ifade edildi. 7 Ekim 2023'ten beri Gazze Şeridi'ne yönelik kapsamlı saldırılarının yanı sıra 23 Eylül'den itibaren Lübnan'a da kapsamlı saldırılar başlatmıştı.

Donald Trump'ın üçüncü suikastçısı master eğitimli: Arabasından öyle şeyler çıktı ki... Donald Trump'ın üçüncü suikastçısı master eğitimli: Arabasından öyle şeyler çıktı... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ KATLİAMI

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 42 bin 603 Filistinliyi katletti. Katledilen Filistinlilerden 17 bini çocuklardan, 11 binden fazlası ise kadınlardan oluşuyor. İşgalcilerin ağır bombardıman sonucu yıktığı binaların enkazında ise ulaşılamayan binlerce ölü olduğu bildiriliyor. Yaralananların ise tedavi imkanlarından mahrum olduğu, halkın gıdaya ve temiz suya ulaşmada güçlük çektiği kaydediliyor. İsrail gerek devlet gücüyle gerekse de vatandaşları vasıtasıyla diğer ülkelerden Gazze'ye gönderilen insani yardım malzemelerinin onlara ulaşmasını engelliyor.

Çatışmalarda İsrail ordusu da önemli kayıplar verdi. İşgal ordusu, 7 Ekim'den bu yana 349’u karadan işgal sürecinde olmak üzere 730 askerinin öldüğünü duyurdu. Ancak bu sayıların İsrail tarafındna az gösterildiği, sayının çok daha yukarılarda olduğu belirtiliyor.

Gazze'deki soykırım devam ediyor: İşgalci İsrail ordusu Kemal Advan Hastanesi'ni ablukaya aldı Gazze'deki soykırım devam ediyor: İşgalci İsrail ordusu Kemal Advan Hastanesi'ni... Haberi Görüntüle

LÜBNAN'A SALDIRILAR

Hizbullah'la İsrail, 7 Ekim Aksa Tufanı operasyonu sonrası; 8 Ekim 2023'ten bu yana çatışıyor. israil ordusu, Hizbullah mensuplarına operasyon bahanesiyle 23 Eylül'de Lübnan'ın güney kentleriyle beraber Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Bu saldırılarda toplamda 2 bin 483 kişi hayatını kaybetti. Öldürülenlerin 104'ünü çocuklar 194'ünü ise kadınlar oluşturuyor. Yaralananların sayısı ise 11 bin 628.

Bu arada İsrail, Hizbullah liderlerini hedef almaya da devam etti. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 27 Eylül'de İsrail ordusu tarafından Beyrut'a düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybetti. Hizbullah, bu saldırılara roketlerle karşılık veriyor ancak şimdiye kaar büyük bir hasar bilgisi geçilmedi. Lübnan'da İsrail bombardımanından ötürü yüz binlerce kişi yerinden oldu. Ülke içindeki göçler devam ederken Suriye'ye on binlerce kişinin geçtiği belirtiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading