Yandex Metrica

İsrail'de kırmızı alarm! Hizbullah'tan misilleme saldırısı: Gece boyu roket yağmuruna tuttular!

İsrail'de kırmızı alarm! Hizbullah'tan misilleme saldırısı: Gece boyu roket yağmuruna tuttular!

Katil İsrail ordusu, Hizbullah'ın güney Lübnan'daki hedefleri, Şihine'deki bir bina ve Jabal Blat bölgesindeki altyapı tesislerinin savaş uçakları tarafından vurulduğunu bildirdi. Hizbullah'tan ise İsrail'e misilleme gecikmedi. 100 roketle saldırı gerçekleştiren Hizbullah, siyonistleri panikletti. İsrail'de gece boyu alarm sesleri duyuldu.

Dünya

04.07.2024, 14:05

Gözünü Lübnan'a diken katil İsrail Lübnan'ın güneyindeki sahil kenti Sur'da bir araca hava saldırısı düzenledi. Bu saldırı sonrası İsrail Lübnan Hizbullahı'nın tecrübeli saha komutanı Muhammed Nimah Nasır'ın Sur'da öldürüldüğü saldırıyı üstlendi. 

Katil ordu, Nasır'ın Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'ın "Aziz Birliği"nin başındaki üst düzey komutanlardan olduğu ve İsrail'e sınır hattında düzenlenen saldırılardan sorumlu olduğunu savundu.Hizbullah ise yaptığı açıklamada, Nasır'ın öldürüldüğü saldırıda bir başka mensubu Muhammed Hassan Haşşab'ın (27) da hayatını kaybettiğini belirtti.

Paris Hilton'dan yıllar sonra cinsel istismar itirafı: Koridorlarda sürüklendim, çırılçıplak soyuldum Paris Hilton'dan yıllar sonra cinsel istismar itirafı: Koridorlarda sürüklendim, çırılçıplak... Haberi Görüntüle

100 ROKETLİ MİSİLLEME

Hizbullah komutanının öldürülmesinin ardından İsrail'in kuzeyinde Lübnan sınır hattı boyunca Kiryat Şmona ve Golan Tepeleri bölgelerinde saldırı alarmları çaldı. Katil İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, Lübnan Hizbullahı tarafından İsrail yönüne 100 kadar roket atıldı.Lübnan sınırı yakınlarında tahliye edilmiş Zarit yerleşim yerindeki bir eve roket isabet etmesi sonucu hasar oluştu denildi.

Atılan roketlerin çoğunun açık araziye düştüğü belirtilen açıklamada, roketler nedeniyle dağlık arazideki bazı noktalarda yangın çıktı.

Batı medyası Hizbullah, İsrail'le topyekûn bir savaş istemediğini vurguluyor ancak grubun lider yardımcısı Naim Qassem Salı günü Associated Press'e verdiği röportajda "İsrail ne istediğine kendi karar verebilir: sınırlı savaş, topyekûn savaş, kısmi savaş... Ancak cevabımızın İsrail tarafından belirlenen angajman kuralları dahilinde olmayacağını bilmeliler" dedi.

Bakan Fidan duyurmuştu! Kremlin doğruladı: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin bir araya gelecek Bakan Fidan duyurmuştu! Kremlin doğruladı: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin bir... Haberi Görüntüle

BIDEN'DAN NETANYAHU'YA REST

Öte yandan New York Times'ın haberine göre, ABD Başkanı Joe Biden, İran'ın nisan ayında gerçekleştirdiği büyük füze ve insansız hava aracı saldırıları sonrası İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu aradı ve "İran'a büyük bir saldırı düzenlerseniz, kendi başınıza kalırsınız." dedi.

NYT'ye göre Netanyahu, başlangıçta Biden'ın uyarılarına kulak asmadı ve İran'dan gelebilecek gelecekteki saldırıları caydırmak için bir yanıt verilmesi gerektiğini savundu ancak Biden daha da kararlı davrandı ve 'Bunu yaparsan ben yokum' dedi. Netanyahu sonunda saldırıları azaltmayı kabul etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading