Yandex Metrica

İsrail'de kritik istifa: 7 Ekim'deki başarısızlığı kabul etti

İsrail'de kritik istifa: 7 Ekim'deki başarısızlığı kabul etti

İsrail'de dijital istihbaratın başındaki isim Tuğgeneral Yossi Shariel, 7 Ekim'deki başarısızlığını gerek göstererek istifa etti. Shariel, İsrail'de siber, dijital istihbarat toplamak ve kod çözmekten sorumlu Birim 8200'ün başında bulunuyordu.

Dünya

13.09.2024, 09:13

Filistin direniş hareketi Hamas'ın 7 Ekim 2023'te düzenlediği Aksa Tufanı Operasyonu, İsrail'de aradan geçen 11 aya rağmen tartışılıyor. Kimileri istihbaratı, kimileri orduyu, kimileri de bizzat Binyamin Netanyahu ve hükümetini sorumlu tutuyor. Fakat ülkede 1948'de başlayan işgal ve soygunlardan, 1967'den sonra ise hızlanan katliamlardan ise bahseden yok. On yıllar boyunca katledilmiş, soykırıma uğramış, toprakları elinden alınmış ve sürülmüş bir halkın neler çektiğine dair herhangi bir empati emaresi de görünmüyor. 

Schengen askıya alınıyor! Sınırlar kapatılacak: İşte etkilenecek ülkeler Schengen askıya alınıyor! Sınırlar kapatılacak: İşte etkilenecek ülkeler Haberi Görüntüle

"7 EKİM'DE BAŞARISIZ OLDUM"

İsrail devlet televizyonu KAN'da yer alan haberde siber, dijital istihbarat toplamak ve kod çözmekten sorumlu Birim 8200'ün başında bulunan Tuğgeneral Yossi Shariel'in istifa ettiği duyuruldu. Tuğgeneralin istifasına ilişkin Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ve Askeri İstihbarat Dairesi (AMAN) Başkanı Tuğgeneral Shlomi Binder'i bilgilendirdiği belirtildi. İsrail ordu radyosu, Shairel'in istifa mektubunu yayımladı. Mektupta "7 Ekim sabahı saat 06.29'da görevimde başarısız oldum." ifadesi kullanılıyor. 

Shariel, 2021 yılında siber istihbarattan sorumlu Birim 8200'ün başına geçmişti. Bu istifa ilk değil. 22 Nisan'da da Askeri İstihbarat Dairesi Şefi Tümgeneral Aharon Haliva, 7 Ekim'deki başarısızlığı gerekçe göstererek istifa etmişti. Haliva istifa mektubunda "Komutam altındaki istihbarat birimi misyonunu yerine getiremedi. Savaşın acısını sonsuza kadar taşıyacağım. Artık sorumluluğu kabul edip görevimi sonlandırmak istiyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Lübnan'daki çağrı cihazı patlamalarında ABD parmağı! Elektronik harp uçağı aynı saatlerde Akdeniz'deydi Lübnan'daki çağrı cihazı patlamalarında ABD parmağı! Elektronik harp uçağı aynı... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ KATLİAMI

İşgalci ve soykırımcı İsrail ordusu, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 17 bine yakın çocuğu ve 11 binden fazla kadını öldürdü. Toplamda 41 bini aşkın Filistinliyi katleden işgalciler, tarihin en büyük soykırımlarından birine imza atmış durumda. 

Gazze'de 95 bini aşkın da yaralı var. Yaralılar, tedaviden mahrum biçimde sağlıksız şartlarda yaşam mücadelesi veriyor. Yerinden edilmiş 2 milyona yakın kişi de yiyecek, su ve ilaç sıkıntısıyla karşı karşıya. Uluslararası kamuoyundan gelen tüm uyarılara rağmen saldırılarını ve katliamlarını durdurmayan İsrail, başta ABD olmak üzere Batı dünyasından almaya devam ettiği silahlarla Gaze'deki katliamını sürdürüyor. İsrail ayrıca 7 Ekim'den bu tana Batı Şeria'daki baskınlarını da artırmış durumda.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

2

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading