Yandex Metrica

İsrail'de son dakika istifa kararı: Kara Kuvvetleri Komutanı görevini bıraktı!

İsrail'de son dakika istifa kararı: Kara Kuvvetleri Komutanı görevini bıraktı!

İsrail Kara Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Tamir Yadai istifa etti. İsrail ordusu Yadai'nin kişisel nedenlerden dolayı görevinden istifa ettiğini açıkladı.      

Dünya

03.09.2024, 15:21

Yadai, son üç yıldır Kara Kuvvetleri Komutanı olarak görev yapıyordu. Genelkurmay Başkanı Korgeneral Herzi Halevi ve Savunma Bakanı Yoav Gallant, Yadai'nin talebini onayladı.

İsrail BM konvoyunu hedef aldı: Araçlar kullanılamaz hale geldi İsrail BM konvoyunu hedef aldı: Araçlar kullanılamaz hale geldi Haberi Görüntüle

YERİNE KİM GEÇECEK? 

İstifa kararı alan Yadai'nin, önümüzdeki haftalarda istifa etmesi bekleniyor. Yerine kimin geçeceği henüz belli değil. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Yadai'nin bir süre izinli sayılacağını ve daha sonra orduda "önemli pozisyonlar" için adaylığını sunacağını belirtti.

Bu sığınakta ne var? Uydu görüntüleri sır perdesini araladı: Putin'in gizli silahı orada mı saklanıyor? Bu sığınakta ne var? Uydu görüntüleri sır perdesini araladı: Putin'in... Haberi Görüntüle

KARA KUVVETLERİNE YENİ KOMUTAN ATANACAK 

The Jerusalem Post'un haberine göre ise Yadai'nin istifası üzerine Genelkurmay Başkanı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na yeni bir komutan atayacak. Bu durum, Kuzey Komutanlığı Komutanı Tümgeneral Ori Gordin'in bir sonraki Genelkurmay Başkan Yardımcısı olarak görev yapma olasılığını artırıyor. 

Öte yandan Tümgeneral Gordin'in son dönemde Hizbullah'la yaşanan çatışma sırasında Kuzey Komutanlığı görevini yürütürken sergilediği davranışların eleştirilmesinin önemli bir not olduğunu belirtiyor.

 

Ayrıntılar gelecek...

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading