Sitede Ara

İsrail'den BM güçlerine 2. saldırı! 2 yaralı var

İsrail'den BM güçlerine 2. saldırı! 2 yaralı var

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinde BM Barış Gücü'ne yönelik ikinci kez saldırı düzenledi. Ras Nakura bölgesindeki saldırıda, Sri Lanka taburuna bağlı 2 barış gücü askeri yaralandı.

Dünya

11.10.2024, 12:29

Reuters tarafından aktarılan bilgilere göre, İsrail ordusu Lübnan'da sınır tanımayan saldırılarına bir yenisini daha ekledi. Lübnan'ın güneyinde bulunan Ras Nakura bölgesindeki Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) unsurlarına yönelik saldırıda, Sri Lanka taburuna mensup 2 asker yaralandı.

BM kaynaklarına göre, İsrail ordusu, Naqoura ana üssünde konuşlu UNIFIL gözlem noktasına ateş açtı. Saldırıda kullanılan top mermisi, UNIFIL komuta merkezinin ana girişini hedef alırken, bir gözlem kulesi ise İsrail'e ait "Merkava tankı" tarafından vuruldu. Saldırı sonucu iki asker yaralanırken, komuta merkezinde de maddi hasar meydana geldi.

Amiral battı! Uçak gemisi bir türlü tamir edilemiyor: Milyonlarca dolar çöpe gitti Amiral battı! Uçak gemisi bir türlü tamir edilemiyor: Milyonlarca dolar... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN SALDIRILARI DEVAM EDİYOR

Lübnan resmi haber ajansı NNA, saldırıya ilişkin detayları paylaştı. Haberde, UNIFIL komuta merkezinin yanı sıra, gözlem kulesinin de ağır hasar aldığı belirtilirken, yaralı askerlerin sağlık durumuna dair henüz net bir açıklama yapılmadı. Yaralı askerlerin Sri Lanka taburuna mensup olduğu ve bölgedeki barış gücü görevinde yer aldıkları ifade edildi.

Dün de benzer bir saldırı yaşanmıştı. UNIFIL tarafından yapılan açıklamada, İsrail güçlerinin düzenlediği saldırı sonucunda, iki barış gücü askerinin gözlem kulesinden düşerek yaralandığı bildirilmişti.

2025'e kadar bir düzine atom bombası: İran'ın nükleer patlama testi gerçek gibi görünüyor 2025'e kadar bir düzine atom bombası: İran'ın nükleer patlama testi... Haberi Görüntüle

BM VE ULUSLARARASI TEPKİLER BEKLENİYOR

UNIFIL, Lübnan'da barış ve istikrarı korumak adına faaliyetlerini sürdüren önemli bir BM misyonu olarak biliniyor. İsrail ordusunun bu misyonu hedef alması, bölgede barışı tehlikeye atarken, uluslararası toplumun dikkatini bölgeye çekiyor.

İsrail'in BM barış gücüne yönelik saldırıları, bölgedeki gerginliği artırmaya devam ederken, uluslararası camiadan gelecek tepkiler merakla bekleniyor. BM’nin, İsrail’in bu tür saldırılarına karşı nasıl bir tavır takınacağı ise henüz belirsizliğini koruyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading