Yandex Metrica

İsrail'den Hizbullah'a savaş tehdidi: 'Lübnan'ı taş devrine döndürürüz'

İsrail'den Hizbullah'a savaş tehdidi: 'Lübnan'ı taş devrine döndürürüz'

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Lübnan'ı taş devrine çevirmekle tehdit etti. Gazze Şeridi'ndeki soykırımın baş sorumlularından Gallant, Hizbullah'la bir savaş durumunda ordunun Lübnan'ı "taş devrine" döndürme kapasitesine sahip olduğunu söyledi.  

Dünya

28.06.2024, 08:27

Gazze Şeridi'nde soykırıma devam eden işgalci İsrail'in Lübnan'daki Hizbullah'a yönelik saldırı ve tehditleri devam ediyor. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Lübnan'ı taş devrine döndürebilecek kapasiteye sahip olduklarını söyledi. 

ABD'nin tahsis ettiği özel jetle Washington'a giden soykırımcı Gallant, Lübnan ve Gazze'ye yönelik tehditlerini buradan da sürdürdü. İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre Gallant, ABD'nin başkenti Washington'da gazetecilere yaptığı açıklamada, "İsrail ordusunun, Hizbullah'la herhangi bir savaş durumunda Lübnan'ı taş devrine döndürme kapasitesine sahip olduğunu" ifade etti.

Mesele sadece Gazze değil! İsrail askerinin kolundaki peçe iyi bakın: 'Sözde' büyük İsrail haritasının içinde Türkiye'de yer alıyor! Mesele sadece Gazze değil! İsrail askerinin kolundaki peçe iyi bakın:... Haberi Görüntüle

"DİPLOMATİK BİR ÇÖZÜM BULMAYI TERCİH EDİYORUZ"

Bir yandan Lübnan'ı taş devrine çevirmekle tehdit eden soykırımcı Gallant, diğer yandan Tel Aviv hükümetinin, İsrail-Lübnan sınırındaki duruma diplomatik bir çözüm bulmayı tercih ettiğini öne sürdü. 

Gazze Şeridi'ndeki saldırılar için askeri ve siyasi destek aldıkları ABD'yi ziyaret eden Gallant burada bazı görüşmeler gerçekleştirdi. The Washington Post'un haberine göre, Washington'da temaslarda bulunan Gallant liderliğindeki İsrail heyeti ile Amerikalı muhatapları, devam eden Gazze'de ateşkes ve esir takası müzakerelerinin yanı sıra İsrail'in Gazze'ye saldırılarının sona ermesinin ardından "ertesi gün" için olası senaryoları tartıştı.

36 jet, 7 savaş gemisi adanın etrafını sardı: ABD'nin hamlesi savaş hazırlığı beraberinde getirdi 36 jet, 7 savaş gemisi adanın etrafını sardı: ABD'nin hamlesi... Haberi Görüntüle

LİBERMAN'DAN NETANYAHU HÜKÜMETİNE ELEŞTİRİ 

Netanyahu hükümetine yönelik iç siyasette sert teleştiriler gelmeye devam ediyor. İsrail'de muhalefetteki İsrail Evimiz Partisi lideri ve eski Savunma Bakanı Avigdor Liberman ise Binyamin Netanyahu hükümetinin performansını eleştirdi. Liberman yaptığı açıklamada, "Bu hükümetin güneyde (Gazze) de kuzeyde (Lübnan) de bir karar verip kazanamadığı, İsrail halkını güvenliğe kavuşturamadığı ve vatandaşlara güvenlik duygusunu yeniden kazandıramadığı açıktır." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

1

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading