İsrail'den İran'a misilleme! İsrail Güvenlik Kabinesi, İran'a saldırı için ne karar verdi?

İsrail'den İran'a misilleme! İsrail Güvenlik Kabinesi, İran'a saldırı için ne karar verdi?

İsrail Güvenlik Kabinesi, İran’a yönelik olası bir askeri saldırı planını gece saatlerinde gerçekleştirdiği uzun oturumda karara bağlayamadı. Başbakan Netanyahu ve Savunma Bakanı Gallant’a henüz saldırı yetkisi verilmedi.

Dünya

11.10.2024, 15:29

İsrail Güvenlik ve Siyasi Kabinesi, Başbakan Binyamin Netanyahu başkanlığında gece saatlerinde gerçekleştirilen oturumda, İran’a yapılacak olası bir saldırı konusunda karar veremedi. Yaklaşık 4 saat süren toplantıda, saldırı planının oylamaya sunulmadığı ve Netanyahu ile Savunma Bakanı Yoav Gallant’a henüz saldırı yetkisi verilmediği bildirildi.

NATO’da yeni dönem: Göreve başlayan Rutte'den Türkiye'ye terörle mücadele mesajı NATO’da yeni dönem: Göreve başlayan Rutte'den Türkiye'ye terörle mücadele mesajı Haberi Görüntüle

SALDIRI PLANI OYLAMAYA SUNULMADI

İsrail’in önde gelen gazetelerinden Yediot Ahranot’un haberine göre, güvenlik kabinesi, İran’a yapılacak bir saldırı konusunda herhangi bir oylama gerçekleştirmedi. Bu durum saldırı hazırlıklarının halen netleşmediği ve İsrail hükümetinin bu kritik konuda temkinli davrandığını gösterdi. Kararın alınamaması, Savunma Bakanı Gallant’ın İran’a yönelik saldırı planını görüşmek üzere yapmayı planladığı Pentagon ziyaretinin de ertelenmesine neden oldu.

Ortadoğu'da yeni bir göç dalgası! Siyonist vurdu, Lübnan'dan kaçışlar başladı: İşte sadece 48 saat içinde yerini terk ednlerin sayısı... Ortadoğu'da yeni bir göç dalgası! Siyonist vurdu, Lübnan'dan kaçışlar başladı:... Haberi Görüntüle

ABD İLE GÖRÜŞMELER

İsrail ile ABD arasındaki diplomatik temaslar da bu süreçte yoğunlaştı. ABD Başkanı Joe Biden’ın, 9 Ekim’de Netanyahu ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde İsrail'in Lübnan'daki Hizbullah güçlerine yönelik saldırılarını en aza indirmesini talep ettiği iddia edildi. Görüşme, İsrail’in bölgedeki askeri operasyonlarına ABD’nin dikkatli bir şekilde yaklaştığını ve daha fazla gerilimin önüne geçmek istediğinin izlenimi elde edildi.

Beyrut işgal altında! İsrail 100 bin asker ile kara harekatına başladı: Ortadoğu alev alev Beyrut işgal altında! İsrail 100 bin asker ile kara harekatına... Haberi Görüntüle

İRAN'IN SALDIRISI VE İSRAİL'İN MİSİLLEME PLANI

İran, 1 Ekim’de İsrail’e füze saldırısında bulunmuş, bu saldırı İsrail’in güvenlik gündeminde ilk sıraya yerleşmişti. Tel Aviv yönetimi, bu saldırıya karşılık vereceğini açıklamış olsa da, alınacak kararlar konusunda henüz somut bir adım atılmış değil. İsrail’in cevabının ne olacağı ise güvenlik kabinesinin alacağı kararlarla netleşecek.

İsrail ve İran arasındaki bu gerilim, bölgedeki istikrarsızlık riskini artırırken, gözler İsrail’in atacağı adımlara çevrilmiş durumda.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

2

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading