Yandex Metrica

İsrail'den Philadelphia Koridoru kararı: Soykırım ortağı ABD haritayı onayladı

İsrail'den Philadelphia Koridoru kararı: Soykırım ortağı ABD haritayı onayladı

İsrail kabinesi, Mısır-Gazze sınırındaki Philadelphi Koridoru'nda işgalin devam etmesini onayladı. Adı açıklanmayan İsrailli bir yetkilinin İsrail ordusunca Philadelphi Koridoru'ndaki işgalin devam etmesine yönelik hazırladığı ve Güvenlik Kabinesine sunduğu haritaları ABD'nin onayladığını iddia etti.

Dünya

30.08.2024, 12:54

Terör devleti İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 11 aydır acımasızca devam ediyor. Netanyahu'nun zorba ordusu şu ana kadar 40 binden fazla masum insanı katlederken 90 bini aşkın insan da ayralandı. Netanyahu, dünya kamuoyunun ateşkes çağrılarına kulağını tıkarken dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

İsrail ordusu, Philadelphi Koridoru'nda işgalin sürmesine ilişkin çizilen haritaları Güvenlik Kabinesine sundu.

Yapılan oylamada, Güvenlik Kabinesinin 10 üyesinden 8'i İsrail ordusunun Philadelphi Koridoru'ndaki işgalinin devam etmesinden yana oy kullandı ve böyle önerinin kabul edildi.

Trump mı, Harris mi? ABD'li Müslüman seçmenlerden Yeşil Parti sesleri yükseldi... Trump mı, Harris mi? ABD'li Müslüman seçmenlerden Yeşil Parti sesleri... Haberi Görüntüle

SAVUNMA BAKANI 'HAYIR' OYU VERDİ

Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın öneriye hayır oyu verdiği, aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in ise toplantıya katılmadığı kaydedildi.

Söz konusu toplantıda, Başbakan Binyamin Netanyahu, koridordaki işgalin devam etmesinin şart olduğunu savundu.

Netanyahu'nun ayrıca bu adımın İsrail ile Hamas arasında esir takasını zora sokmayacağı aksine olası bir mutabakatı daha da mümkün hale getireceği iddiasında bulundu.

Adı açıklanmayan İsrailli bir yetkilinin İsrail ordusunca Philadelphi Koridoru'ndaki işgalin devam etmesine yönelik hazırladığı ve Güvenlik Kabinesine sunduğu haritaları ABD'nin onayladığını iddia etti.

Soykırımcı İsrail yine çadırları hedef aldı: Çok sayıda ölü ve yaralı var Soykırımcı İsrail yine çadırları hedef aldı: Çok sayıda ölü ve... Haberi Görüntüle

ESİR TAKASI ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGELLERDEN BİRİYDİ

İsrail Başbakanı Netanyahu'ya İsrail ile Hamas arasında esir takası mutabakatına varılmasını engellemeye çalıştığı eleştirileri yapılıyor.

Netanyahu, esir takası müzakerelerinin yeniden gündeme gelmesinin ardından olası bir mutabakat için Philadelphi Koridoru'nun İsrail ordusunca kontrol edilmesinin de aralarında bulunduğu bazı yeni şartlar istemişti.

Kiev gözü kararttı! Rusların şah damarına saldırdılar: 144 İHA ile başkent operasyonu Kiev gözü kararttı! Rusların şah damarına saldırdılar: 144 İHA ile... Haberi Görüntüle

NETANYAHU YÜZÜNDEN ZORLAŞTI

Katar'ın başkenti Doha'da 15-16 Ağustos'ta yeniden başlanan ve ara ara devam eden esir takası müzakerelerinin Netanyahu'nun getirdiği yeni şartlar nedeniyle zorlaştığı belirtiliyor.

Güvenlik Kabinesinin Philadelphi Koridoru'ndaki İsrail ordusunun işgalinin devam etmesini onaylamasının esir takası müzakerelerini çıkmaza sokacağı ifade ediliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading