Yandex Metrica

Sitede Ara

İsrail'den ülkelere UNRWA'ya finansal desteği kesme baskısı

İsrail'den ülkelere UNRWA'ya finansal desteği kesme baskısı

 İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, ülkelerden Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) yardımlarını kesmesini istedi.

Dünya

28.01.2024, 16:17

Sosyal medya hesabından açıklama yapan İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık AjansıHamas'a silah sağlamakla suçladı.

Katz, "ABD, Kanada, Finlandiya, Avustralya, İtalya ve İngiltere, personelinin 7 Ekim olaylarına karışması nedeniyle UNRWA'ya fon sağlamayı durdurdu. Daha fazla ülkeyi bu çabalara katılmaya çağırıyorum." ifadelerini kullandı.

Katz, açıklamasında UNRWA'nın yönetiminin görevden alınması ve faaliyetlerine ilişkin kapsamlı soruşturma yapılması gerektiğini savunarak "Gazze'nin yeniden inşası sürecinde, UNRWA'nın yerini gerçek anlamda barış ve kalkınmaya adanmış kuruluşların alması gerektiğini" iddia etti.

Ermenistan'da Paşinyan'a darbe hazırlığı: 3 tutuklama Ermenistan'da Paşinyan'a darbe hazırlığı: 3 tutuklama Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU?

İsrail'in, UNRWA'nın bazı çalışanlarının Hamas'ın 7 Ekim 2023'te düzenlediği saldırıya iştirak ettiği yönündeki suçlamalarının ardından ABD, Kanada, Finlandiya, Avustralya, İtalya ve İngiltere ajansa sağlanan yeni fonun geçici olarak askıya alındığını açıklamıştı.

UNRWA, 26 Ocak'ta, bazı çalışanlarının 7 Ekim saldırılarına karıştığı iddiaları üzerine soruşturma başlattığını bildirmişti.

Filistin ise UNRWA'ya fon sağlamayı geçici olarak durduran ülkeleri bundan vazgeçmeye çağırmış, bunun Filistinli mülteciler meselesinin tasfiyesi anlamına geldiğini belirtmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading