Yandex Metrica

İsrail'den UNRWA'yı karalama kampanyası: Google'daki reklamları finanse ediyorlar

İsrail'den UNRWA'yı karalama kampanyası: Google'daki reklamları finanse ediyorlar

İsrail'in UNRWA'yı itibarsızlaştırmak için Google'da yayımlanan reklamları finanse ettiği bildirildi. İşgal devleti bu yolla potansiyel bağışçıları UNRWA'dan uzaklaştırmayı planlıyor.

Dünya

27.08.2024, 21:12

İsrail, Gazze'deki insani krizi tırmandırack her türlü adımı atıyor. İhtiyaç sahiplerine ulaştırılacak yardımları aylardır engelleyen işgalciler, Filistinlilere yardım amacıyla kurulan Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nı da itibarsızlaştırmaya çalışıyor. İsrail'in UNRWA'yı karalamak için Google'daki reklamları finanse ettiği bildirildi.

Wired sitesine açıklamalarda bulunan UNRWA USA Direktörü Mara Kronenfeld, İsrail hükümetinin UNRWA ve ajansı desteklemek üzere ABD merkezli bir sivil toplum kuruluşu olarak kurulan UNRWA USA'ya yönelik internet aramalarına verilen reklamları finanse ederek bu kuruluşları itibarsızlaştırmaya çalıştığını söyledi. Bu reklamlarla potansiyel bağışçıların UNRWA'dan uzaklaşması hedefleniyor. Potansiyel bağışçıların reklamlar üzerinden, UNRWA'ya neden güvenilemeyeceğine dair iddialarla dolu İsrail hükümetine bağlı bir internet sayfasına çekilmesi amaçlanıyor. Reklamlarla yönlendirilen sayfalarda ajansın Hamas'a destek verdiğine ve Hamas üyelerine istihdam sağladığına yönelik iddialar yer alıyor. 

Gizemli pistte tarihi görüntü! Çin malı F-22 o sorunu halletti: Gökyüzüne yeni güç Gizemli pistte tarihi görüntü! Çin malı F-22 o sorunu halletti:... Haberi Görüntüle

"BAŞKA BİR SİTEYE YÖNLENDİRİLİYOR"

Kendisi de bir Yahudi olan UNRWA USA Direktörü Mara Kronenfeld, BM ajansının yaptığı bir tanıtım gibi görünen reklamın, kullanıcıları İsrail hükümetinin bir internet sayfasına yönlendirdiğini aktararak bunun İsrail'in UNRWA'yı itibarsızlaştırmak ve kuruluşa giden fonların kesilmesi için aylardır yürüttüğü sanal reklam kampanyası olduğunu vurguladı. Kronenfeld, yaptıkları araştırmalar sonucunda söz konusu reklamın ücretinin İsrail Hükümeti Reklam Ajansı tarafından ödendiği bilgisine ulaştıklarını ve bunun için Google'dan yardım istediklerini belirtti. Kronenfeld ayrıca İsrail'in UNRWA'nın lağvedilmesi için yopun bir çaba içinde olduğunu sözlerine ekledi.

UNRWA USA'in "Google Ads" hesabından elde edilen verilere göre, mayıs ile temmuz ayları arasında internet kullanıcıları, UNRWA ile ilgili 300'den fazla terimi sorguladığında, İsrail'in verdiği reklamlarla karşılaşma sıklığının yüzde 44 düzeyinde olduğu görüldü. Bu aramalarda UNRWA USA'nın verdiği reklamların görülme sıklığı ise yüzde 34'te kaldı. 

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading