Yandex Metrica

İsrail'e sessiz kalan İran, geçit töreninde yeni silahlarını tanıttı: Balistik füze Cihad ve yeni kamikaze dron...

İsrail'e sessiz kalan İran, geçit töreninde yeni silahlarını tanıttı: Balistik füze Cihad ve yeni kamikaze dron...

İsrail'in Lübnan'da Hizbullah'a yönelik saldırılarına etkili bir cevap vermekten kaçınan İran yönetimi, yeni geliştirilen silahları Tahran'daki geçit töreninde sergiledi. 

Dünya

21.09.2024, 12:50

Lübnan'da çağrı cihazlarıyla telsizlerin bataryasına yerleştirilmiş patlayıcılar daha birkaç gün önce infilak ettirildi ve binlerce Hizbullah üyesi ciddi biçimde yaralandı. 

Dün ise Lübnan başkenti Beyrut'taki bir binaya İsrail uçaklarının saldırısı sonucu üst düzey Hizbullah komutanı İbrahim Akil ile birlikte 14 örgüt mensubu daha can verdi. 

Saldırılar karşısında büyük ölçüde suskun kalan Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, önceki gün yaptığı açıklamada İsrail'e yönelik tehdidin dozunu düşük tuttu. İran yönetimi ise ne ABD ne de İsrail hedeflerine karşı herhangi bir eylemden kaçınıyor. 

İsrail'e verilen tepkilerin 'intikam' çağrılarıyla sınırlı kaldığı Tahran'da devlet ricali, siyonistlere karşı bir türlü ateşlenmeyen silahları sergileyip tören yaptı. 

İran'ın yeni balistik füzesi Cihad

İran-Irak savaşının başlangıcının 44. yıldönümünde Tahran, 'Kutsal Savunma Haftası'nı kutluyor. Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın da katıldığı törende 23 ayrı tipte balistik füze ve insansız hava aracı sergilendi.

Aman Putin duymasın! Ermenistan'dan Ukrayna'ya S-300 transferi! Fransa Erivan'ı ateşe atıyor Aman Putin duymasın! Ermenistan'dan Ukrayna'ya S-300 transferi! Fransa Erivan'ı ateşe... Haberi Görüntüle

ŞAHİD-136B DE MUHTEMELEN UKRAYNA'YA GİDECEK 

Törende, yeni geliştirilen 1000 kilometrelik menzile sahip 'Cihad' adlı balistik füze ile keşif ve saldırılar için imâl edilen kamikaze dron 'Şahid-136'nın 'B' adı verilen yeni versiyonu tanıtıldı. 

Rusya'nın Ukrayna topraklarında sıklıkla kullandığı, hatta lisans altında kendi topraklarında da ürettiği Şahid-136 dronlarının, yeni tasarımda delta kanat formatını terk ettiği görülüyor. 

İran kamikaze dronu Şahid-136B

Müstakil kanatlarıyla mini bir seyir füzesini andıran Şahid-136B'nin önümüzdeki dönemde yine Ukrayna'ya saldırılar için kullanılması bekleniyor. 

Geçit töreninde konuşan İran Cumhurbaşkaanı Pezeşkiyan, "Caydırıcılık kapasitemiz nedeniyle kimse İran'ı işgal etme girişiminde bulunamaz. Silahlı kuvvetlerimiz güçlü ve yetenekli olmasaydı bugün İran güvende olmazdı" ifadelerini kullandı.

İslam ülkelerini birlik olmaya çağıran Pezeşkiyan, İsrail saldırganlığının ancak bu şekilde önlenebileceğine vurgu yaptı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading