Yandex Metrica

İsrail'e silah ambargosu uygulayacak mı? Kamala Harris, ağzındaki baklayı çıkardı

İsrail'e silah ambargosu uygulayacak mı? Kamala Harris, ağzındaki baklayı çıkardı

ABD'de Demokrat başkan adayı Kamala Harris, aday olduktan sonraki ilk röportajını CNN'e verdi. Harris, başkan olması halinde İsrail'e silah ambargosu uygulamayı düşünmediğini net bir şekilde ifade ederek, "Gazze'de ateşkes sağlanmalı" çağrısında bulundu.

Dünya

30.08.2024, 11:57

ABD'de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri için geri sayım devam ederken Demokrat başkan adayı Kamala Harris, aday olduktan sonraki ilk röportajında çarpıcı sözlere imza attı. Harris, başkan olması halinde İsrail'e 'İsrail'e silah ambargosu uygulayacak mı?' şeklindeki soruya dikkat çeken bir yanıt verdi. 

Demokratların başkan adayı Harris ile başkan yardımcısı adayı Tim Walz, adaylıkları netleştikten sonraki ilk röportajlarını CNN'e verdiler.

İç politikadan ekonomiye, sınır güvenliğinden ABD'nin İsrail politikasına kadar birçok başlıkta soruları yanıtlayan Harris, Demokrat Parti Kongresi'nde yaptığı konuşmadakine benzer mesajlar verdi.

Naaşı Filistin bayrağına sarıldı! Ayşenur Eygi, Batı Şeria'da düzenlenen törenle uğurlandı! Naaşı Filistin bayrağına sarıldı! Ayşenur Eygi, Batı Şeria'da düzenlenen törenle... Haberi Görüntüle

İSRAİL'E SİLAH AMBARGOSU UYGULAYACAK MI?

ABD-İsrail ilişkileri ve Gazze'deki insani krizle ilgili ABD Başkanı Joe Biden'dan neyi farklı yapacağı sorusuna yanıt veren Harris, İsrail'in kendini savunma hakkına riayet etmeye devam edeceğini ve bu konudaki tavrının net olduğunu ifade ederken şunları kaydetti;

"Açık konuşayım, İsrail'in savunmasına ve kendini savunma kabiliyetine olan taahhüdüm sarsılmaz ve kesindir. Bu değişmeyecek ama şu an önceliğimiz ateşkes anlaşması.''

Demokrat Parti içinde bir kesimin yoğun şekilde "İsrail'e silah ambargosu" uygulanmasını talep ettiğini hatırlatan sunucunun, "Bu silah politikasında hiçbir değişiklik olmaz mı?" sorusuna, "Hayır. Şu anda anlaşmayı halletmemiz lazım." yanıtını verdi.

İki süper güçten Pasifik'te gövde gösterisi: Ortak askeri tatbikat düzenleyecekler İki süper güçten Pasifik'te gövde gösterisi: Ortak askeri tatbikat düzenleyecekler Haberi Görüntüle

''ESİRLERİ KURTARALIM ATEŞKESİ SAĞLAYALIM''

İsrail'e destek vereceklerinin altını çizen Kamala Harris, bununla beraber çok fazla sayıda Filistinli sivilin hayatını kaybettiğini belirterek "Bu ateşkes anlaşmasını halletmemiz lazım. Bu savaş sona ermeli. Anlaşmayı tamamlamalı ve esirleri çıkarmalıyız. Esirleri kurtaralım ve ateşkesi sağlayalım." ifadelerini kullandı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading