Yandex Metrica

Sitede Ara

İsrail'in Al Jazeera oyunu: Katar televizyonu kirli planı açıkladı! İşte Ramallah’taki ofisin kapatılma sebebi

İsrail'in Al Jazeera oyunu: Katar televizyonu kirli planı açıkladı! İşte Ramallah’taki ofisin kapatılma sebebi

Katar merkezli Al Jazeera televizyonu, İsrail’in Ramallah’taki ofisini kapatma kararını, Gazze Şeridi'nde süren savaşın gerçeklerinin dünya tarafından görülmesini engellemek amacıyla alınan baskıcı bir önlem olarak kınadı.

Dünya

22.09.2024, 22:06

İsrail, Katar’a ait Al Jazeera televizyonunun işgal altındaki Batı Şeria’nın Ramallah kentinde bulunan ofisini kapattı. Al Jazeera, bu adımı, Tel Aviv'in bir yıldır Gazze'de yürüttüğü savaşı dünyanın gözünden kaçırma amacı taşıyan bir eylem olarak nitelendirdi ve bu durumu sert bir dille kınadı.

Televizyon kanalının yaptığı açıklamada, İsrail'in bu baskıcı tedbirlerinin, Gazze Şeridi'nde ve işgal altındaki topraklarda yaşanan savaşın gerçeklerinin dünyaya aktarılmasını engellemeye yönelik olduğu vurgulandı. Açıklamada “İsrail'in bu suç niteliğindeki eylemlerini şiddetle kınıyoruz. Bu baskılar, özgür medyayı susturma çabasıdır ve Gazze'deki savaşın gerçek yüzünü gizlemeyi amaçlamaktadır.” ifadelerine yer verildi.

Dünyaca ünlü kahve devi iflas etti Dünyaca ünlü kahve devi iflas etti Haberi Görüntüle

GAZETECİLERİN GÜVENLİĞİ TEHLİKEDE

Al Jazeera’nın açıklamasında, İsrail hükümetinin gazetecilerin güvenliğinden sorumlu olduğu hatırlatılarak, “Hem televizyonumuzun hem de çalışanlarımızın haklarını korumak için yasal süreçleri takip edeceğiz” denildi. İsrail'in medya üzerinde kurduğu baskıyla, Batı Şeria ve Gazze'deki askeri eylemlerini örtbas etmeye çalıştığı belirtildi.

Açıklamada, İsrail’in gazetecilere yönelik saldırılarına ve basın özgürlüğüne karşı aldığı bu tür önlemlere rağmen, Al Jazeera’nın gerçekleri objektif ve profesyonel bir şekilde dünyaya aktarmaya devam edeceği vurgulandı.

"İsrail'i kim daha çok seviyor?" Trump-Harris kapışmasına damga vuran tartışma Haberi Görüntüle

RAMALLAH OFİSİNE GECE BASKINI

Al Jazeera'nın Filistin Müdürü Velid Ömeri, İsrail güçlerinin gece saatlerinde çok sayıda askerle Ramallah'taki ofise baskın düzenlediğini açıkladı. Ömeri, kapının patlatıldığını ve kendilerine ofisin 45 gün boyunca kapalı kalacağına dair kararın teslim edildiğini söyledi.

Baskın sırasında İsrailli askerlerin, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Al Jazeera muhabiri Şirin Ebu Akile'nin fotoğrafını parçaladığı da bildirildi. Şirin Ebu Akile, Mayıs 2022'de Cenin’de İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucunda hayatını kaybetmişti ve o tarihten bu yana Al Jazeera, gazetecilerin güvenliğini sağlama konusunda İsrail’e eleştiriler devam ediyordu.

Son dakika... ABD ve 4 ülkeden Ortadoğu kararı! Acilen toplanacaklar Son dakika... ABD ve 4 ülkeden Ortadoğu kararı! Acilen toplanacaklar Haberi Görüntüle

DAHA ÖNCE KUDÜS OFİSİ DE KAPATILMIŞTI

Al Jazeera, Ramallah'taki ofisinin kapatılmasından yaklaşık 4 ay önce Kudüs'teki ofisinin de İsrail tarafından kapatıldığını duyurmuştu. İsrail'in medya üzerindeki bu baskıcı tutumu, uluslararası basın kuruluşları tarafından da tepkiyle karşılanıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading