Yandex Metrica

Sitede Ara

İsrail'in başkenti Tel Aviv'e İHA saldırısı: Çok sayıda ölü ve yaralılar var

İsrail'in başkenti Tel Aviv'e İHA saldırısı: Çok sayıda ölü ve yaralılar var

İsrail'in başkenti Tel Aviv'in merkezinde, ABD Büyükelçiliği yakınlarında İHA saldırısı düzenlendi. Saldırıda bir kişinin hayatını kaybettiği, dört kişinin ise yaralandığı açıklandı. El Arabiya, saldırıyı Husiler'in düzenlediğini duyurarak İsrail topraklarına bir balistik füze dört İHA ateşlendiğini duyurdu.

Dünya

19.07.2024, 15:50

Husiler, İsrail'e bir balistik füze ve dört İHA saldırısı düzenledi. Düzenlenen saldırı İsrail'in başkenti Tel Aviv'in merkezinde bulunan ABD Büyükelçiliğinin yakınında gerçekleşti. Tel Aviv Belediye Başkanı Ron Huldai, gece yarısı meydana gelen ölümcül saldırının ardından kentin "yüksek alarm durumuna geçtiğini" bildirdi.

IDF, Tel Aviv'i hedef alan İHA'nın tespit edildiğini fakat 'insan hatası' nedeniyle düşürülemediğini duyurdu.

Times of Israel'de yer alan bilgilere göre, İHA, şehre deniz yönünden girdikten sonra saat 03:12'de Tel Aviv'deki bir apartman dairesine doğrudan çarptı.

Tespit edilen hedefe yönelik herhangi bir işlem yapılmadığı için uyarı sirenleri de çalmadı. Saldırıyı Yemen'deki Husiler üstlenirken IAF bu konu hakkında henüz bir açıklamada bulunmadı.

Tek fotoğraf korkutmaya yetti! Pirireis, Yunan basınında gündem oldu! Tek fotoğraf korkutmaya yetti! Pirireis, Yunan basınında gündem oldu! Haberi Görüntüle

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ YAKININA SALDIRI

İsrail'in başkenti Tel Aviv'in merkezinde bulunan ABD Büyükelçiliği'ne yakın bir noktada geçtiğimiz gece şiddetli bir patlama meydana geldi. İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızından yapılan açıklamaya göre, 50 yaşlarında bir adam isabet eden şarapnel nedeniyle hayatını kaybetti. Sağlık ekipleri, ikisi evinde ikisi de sokakta şarapnel ve patlamanın etkisiyle yaralanan dört kişiye müdahale etti.İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, Tel Aviv'deki patlama "bir hava unsuru" nedeniyle meydana geldi ve uyarı sirenleri çalmadı.

Saldırıyla ilgili soruşturma açıldığı ve güvenlik birimlerinin bölgede çalıştığı belirtildi. İsrail hava kuvvetlerinin, İsrail'in hava sahasını korumak için devriyelerini sıkılaştırdığı ve ordunun vatandaşlara yaptığı güvenlik uyarısında herhangi bir değişiklik olmadığı vurgulandı.

Diğer yandan,  Yemen'deki İran destekli Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri de X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Tel Aviv'e saldırı düzenlendiğini doğruladı ancak ayrıntıları daha sonra açıklayacaklarını belirtti.

Türkiye'nin yumuşak gücü Türk dizileri! Rus medyasında dikkat çeken analiz: Türkler Balkanlar'ı fethediyor! Türkiye'nin yumuşak gücü Türk dizileri! Rus medyasında dikkat çeken analiz:... Haberi Görüntüle

'YÜKSEK ALARM DURUMUNA GEÇİLDİ'

Suudi Arabistan merkezli El Arabiya, Saldırının Husiler tarafından düzenlendiğini duyurdu ve İsrail'e bir balistik füze dört İHA ateşlendiğini iddia etti.Tel Aviv Belediye Başkanı Ron Huldai, gece yarısı meydana gelen ölümcül saldırının ardından kentin "yüksek alarm durumuna geçtiğini" bildirdi.

Habere Tepki Ver

6

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading